Spokojený Deschamps: Výborný vstup do MS. Giroud je důležitou součástí ofenzivy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Spokojený Deschamps: Výborný vstup do MS. Giroud je důležitou součástí ofenzivy
Olivier Giroud 51. gólem v reprezentaci vyrovnal francouzského rekordmana Thierryho Henryho.
Olivier Giroud 51. gólem v reprezentaci vyrovnal francouzského rekordmana Thierryho Henryho.Profimedia
Trenér francouzských fotbalistů Didier Deschamps si pochvaloval vítězný vstup obhájců zlata do mistrovství světa v Kataru. Kouče potěšila správná reakce jeho svěřenců v zápase skupiny D proti Austrálii, ve kterém už od deváté minuty prohrávali. Nakonec favorizovaní "Les Bleus" po obratu vyhráli 4:1.

"Je to výborný začátek turnaje. Zahajovací utkání je vždycky hodně důležité. Takže bych rád pogratuloval mužstvu a hráčům. V některých předchozích zápasech týmy nedokázaly odpovědět na nepříznivý stav. Nám se to povedlo," řekl Deschamps na tiskové konferenci.

Francouzi ve Vakře brzy prohrávali po brance Craiga Goodwina, ale ještě do přestávky otočili skóre Adrien Rabiot a Olivier Giroud. V 68. minutě přidal pojistku Kylian Mbappé a vzápětí se trefil znovu Giroud, který 51. gólem v reprezentaci vyrovnal francouzského rekordmana Thierryho Henryho.

Individuální statistiky Oliviera Girouda
Individuální statistiky Oliviera GiroudaStatsPerform

"V prvních minutách jsme vypadali dobře a slušně kombinovali, pak jsme bohužel dostali zbytečný gól. Byla to pro nás studená sprcha. Ale naše reakce byla správná, vyrovnali jsme a pak se dostali do vedení," konstatoval Deschamps. "Ve druhém poločase jsme měli mnohem větší sebevědomí a Austrálii přehrávali. Vytvořili jsme si hodně šancí a celkem dali čtyři góly, což je dobré. Ale branek z naší strany mohlo být i více," doplnil čtyřiapadesátiletý trenér.

Podle něj útočníka Girouda vůbec netížilo, že je blízko Henryho rekordu. "Nevím, jestli to nějak řešil, i když o tom novináři hodně mluví. Víc než vyrovnání rekordu je pro mě důležitější to, co předvádí na hřišti. Proti Austrálii byl efektivní, ale především je důležitou součásti naší ofenzivy," uvedl Deschamps.

Momentum zápasu Francie – Austrálie
Momentum zápasu Francie – AustrálieStatsPerform

Jeho protějšek Graham Arnold řekl, že své mužstvo nemá za co kritizovat. "Francouzi nejsou mistry světa bezdůvodně. Začali jsme dobře, ale soupeř byl rychlejší a silnější. Hráči udělali všechno, co mohli. Víc po nich ani nemohu žádat," prohlásil australský kouč, jenž vyzdvihl hvězdného útočníka Mbappého. "Jak můžete zastavit někoho tak rychlého? To je hrozně těžké," podotkl.

"Socceroos" ve druhém kole skupiny D narazí na Tunisko, které vstoupilo do šampionátu bezbrankovým výsledkem s Dánskem. "Pro nás je dobře, že druhý zápas skončil remízou. Musíme se na sobotu dobře připravit," dodal devětapadesátiletý trenér.

Přehled mistrovství světa v Kataru 2022

MS ve fotbale Katar: Skupina D
MS ve fotbale Katar: Skupina DFlashscore