Trenér Deschamps: Anglii jsme porazili srdcem a odvahou, výhra Maroka mě nepřekvapuje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Trenér Deschamps: Anglii jsme porazili srdcem a odvahou, výhra Maroka mě nepřekvapuje
Didier Deschamps se raduje po výhře nad Angličany.
Didier Deschamps se raduje po výhře nad Angličany.AFP
Francouzský kouč Didier Deschamps (54) řekl, že Francie v sobotu porazila dobře hrající Anglii "srdcem a odvahou". Úřadující mistři světa postoupili po výhře 2:1 do semifinále šampionátu v Kataru a udrželi si naději na obhajobu titulu z roku 2018.

Olivier Giroud se 12 minut před koncem trefil hlavou a poslal Francii do jednogólového vedení, které jeho tým udržel až do závěrečného hvizdu. Francie tak má stále naději na obhajobu titulu mistra světa, což se nikomu nepodařilo už 60 let.

Přehled zápasu Anglie – Francie 1:2

Francii nezastavily ani dvě penalty

"Je to úžasné, byl to skvělý zápas," liboval si Deschamps. "Hráli jsme proti výbornému anglickému týmu, který je silný technicky i fyzicky. Pro hráče je skvělé být opět v semifinále. V takových chvílích si přejete, aby se čas na chvíli zastavil. Dnes večer si to užijeme. Měli jsme trochu štěstí, i když jsme čelili dvěma pokutovým kopům. Srdcem a odvahou jsme si náskok udrželi," prohlásil francouzský trenér.

Sestřih zápasu Anglie – Francie (1:2)
Livesport

V 54. minutě vyrovnal z pokutového kopu anglický kapitán Harry Kane, o půl hodiny později však poslal druhý pokutový kop nad břevno. To Olivier Giroud, který během turnaje překonal Thierryho Henryho a stal se nejlepším francouzským střelcem všech dob, řekl, že Les Bleus musí být v nejlepší formě, aby Anglii porazili.

"Dnešní 53. gól je ještě lepší než vyrovnání Henryho rekordu. Těsně předtím jsem měl šanci, kterou jsem měl trefit tvrději a skórovat. Doufal jsem, že dostanu další šanci. Když to přišlo, byl to neuvěřitelný pocit. Musíte stále věřit," přiznal autor vítězné branky. "Znali jsme potenciál tohoto mladého anglického týmu. Mají všechno, ale my jsme odehráli solidní zápas, snažili jsme se jim ublížit při brejcích. Šli jsme do toho s vypětím všech sil," uzavřel kanonýr AC Milán.

Les Bleus nyní čeká Maroko

Francie bude ve středečním semifinále velkým favoritem, neboť jeho soupeřem bude Maroko – první africký tým, který se po výhře 1:0 nad Portugalskem dostal do semifinále MS.

"Na další zápas se důkladně připravíme. Maroko si zaslouží pochvalu," pochválil Deschamps svého dalšího soupeře. "Možná je tu nikdo nečekal, ale na turnaji dostali jen jeden gól. To, že je tu vidíme, není vůbec žádné překvapení," prohlásil kouč francouzského výběru.

Sestřih zápasu Maroko – Portugalsko (1:0)
Livesport