Vinícius Jr. pod palbou kritiky kvůli gólovým oslavám, postavili se za něj Neymar i Pelé

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vinícius Jr. pod palbou kritiky kvůli gólovým oslavám, postavili se za něj Neymar i Pelé

Vinícius Jr. pod palbou kritiky kvůli gólovým oslavám, postavili se za něj Neymar i Pelé
Vinícius Jr. pod palbou kritiky kvůli gólovým oslavám, postavili se za něj Neymar i PeléProfimedia
Neymar (30) a další přední brazilští hráči se v pátek postavili za svého krajana Vinicíuse Júniora (22) poté, co bylo útočníkovi Realu Madrid doporučeno, aby zmírnil své gólové oslavy.

Vinícius má za sebou skvělý start do sezony, když se mu v rámci všech soutěží podařilo nastřílet pět branek a na další tři přihrát. Jeho soupeři ve španělské lize nicméně těžce koušou jeho gólové oslavy, mezi které patří i tanec u rohového praporku.

Stále teprve dvaadvacetiletý hráč byl ve Španělsku hodně kritizován, ale jeho kolega z brazilské reprezentace Neymar, který hraje za PSG, ho povzbudil, aby se nebál projevit. "Dribluj, tancuj a buď sám sebou! Buď šťastný takový, jaký jsi. Jdi do toho, u příštího gólu si zatancujeme," napsal Neymar na Instagramu.

Také brazilský obránce Thiago Silva vzkázal Viníciusovi, aby tančil dál. "Nedovol, aby ti někdo vzal tvé štěstí," napsal.

Jeden z diskutujících v pořadu o španělském fotbale řekl, že Vinícius svými oslavami nerespektuje soupeře, a přirovnal jeho chování k opici - což okamžitě vyvolalo reakce na sociálních sítích, protože to bylo vykládáno jako rasismus.

Účastník diskuse Pedro Bravo později na Twitteru podal vysvětlení a uvedl, že výrazem "opice" chtěl říct, že Vinícius "dělá hlouposti". "Chci objasnit, že výraz 'hrát si na opici', který jsem nesprávně použil pro označení Viníciusova tance při oslavě gólu, byl použit metaforicky," uvedl. "Jelikož mým záměrem nebylo nikoho urazit, upřímně se omlouvám. Je mi to líto," dodal Bravo.

Vinícius se dočkal podpory i od brazilské legendy Pelého. "Fotbal je radost. Je to tanec. Je to opravdová párty. Ačkoli rasismus stále existuje, nedovolíme, aby nás to zastavilo v tom, abychom se dál usmívali," napsal Pelé na Twitteru. "A budeme proti rasismu bojovat i nadále tímto způsobem: bojovat za naše právo být šťastní."