Události La Ligy: Barcelona zmáčkla Real Madrid, gigant odpověděl ve velkém stylu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Události La Ligy: Barcelona zmáčkla Real Madrid, gigant odpověděl ve velkém stylu

Barcelona porazila Cádiz snadno 4:0.
Barcelona porazila Cádiz snadno 4:0.Profimedia
Barcelona v sobotu v 5. kole La Ligy vstřelila čtyři góly Cádizu a dala všem najevo, že se vrátila do boje o nejvyšší příčky. V neděli zase Real Madrid vyzval Mallorcu, také vstřelil čtyři góly a připomněl, jakým je lídrem. Po pouhých pěti kolech jsou oba giganti španělského fotbalu v čele tabulky.

Blaugranas klopýtli hned v prvním zápase sezony proti Vallecanu, což vyvolalo jisté pochybnosti. Jenže od té doby střílí jeden gól za druhým, Robert Lewandowski je ve špičkové formě a Dembélé a Raphinha zase dělají s míčem občas až ďábelské věci.

Nejen své útočníky trenér Xavi Hernandez dokázal nabudit. Jeho obrana, kterou v této sezoně doplnili Koundé, Christensen a Bellerín a dosud "nevypuštěný" Marcos Alonso, dělá divy.

Nicméně k výhrám jsou potřeba góly, že? Hned čtyři nasázela Xaviho parta Realu Sociedad, stejný počet Realu Valladolid, tři Seville, pět v Lize mistrů Viktorii Plzeň a již zmíněné čtyři proti Cádizu. To znamená, že v posledních pěti zápasech dala 20 gólů a inkasovala pouhé dva. A to jsou čísla, která by mohla vyděsit i Bayern Mnichov, příštího soupeře Katalánců v Lize mistrů.

Výsledky 5. kola La Ligy

Rozhodně ale ne Real Madrid, který v této sezoně vyhrál všechny zápasy.

I bez Karima Benzemy, který se zranil v úvodním utkání Ligy mistrů proti Celtiku, Ancelottiho svěřenci vítězí. Možná ne tak hladce, jako jejich rival, ale zvládají to.

Údernost mužstva je brutální, navíc se může spoléhat na zkušené Modriče a Kroose, jistého Courtoise a góly Viníciuse a Valverdeho. I proto je snadnější vysvětlit, proč jsou madridští stále favority na obhajobu titulu.

Oba velkokluby následuje Betis, který prohrál pouze s Madridem a čtvrtou Osasunou. Za nimi jsou v tabulce Villarreal, Athletic Bilbao a Atlético Madrid, které se zřejmě po nejistém začátku probralo.

Tabulka La Ligy

Nepříjemnou kaňkou posledního kola bylo vážné zranění Umara Sadiqa. Hvězdný útočník Realu Sociedad, který přišel do San Sebastianu před týdnem a půl za 20 milionů eur, vynechá celou sezonu poté, co si přetrhl zkřížený vaz v pravém koleni. Několik měsíců bude mimo hru také útočník Betisu Juanmi, který si poškodil vazy v levém kotníku.

Hráč kola

Hráčem 5. kola je Giorgi Mamardashvili, šikovný brankář Valencie. Bez něj v brance by jeho tým jistě utrpěl ve Vallecanu vyšší porážku. V patách mu jsou záložník Bilbaa Nico Williams, který při výhře 4:1 nad Elche zaznamenal premiérový gólový úspěch v lize a záložník Jose Angel Carmona (20), který dvěma góly pomohl k výhře Sevilly nad Espanyolem 3:2.

Gól kola

Federico Valverde patří na začátku sezony mezi největší hvězdy Realu Madrid. Na hřišti pokaždé nechá všechno, s míčem na noze se pohybuje ladně a jeho rána nemá konkurenci.

Tyto vlastnosti se spojily v gól týdne. Po převzetí míče na vlastní polovině zrychlil, obešel dva protihráče, pravou nohou si po 50 metrech naběhl na hranici pokutového území a poté levačkou vystřelil do horního rohu.