Vítězové Stanley Cupu, české i zahraniční legendy. Hossa na exhibici uzavřel kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vítězové Stanley Cupu, české i zahraniční legendy. Hossa na exhibici uzavřel kariéru

Marián Hossa při svém posledním zápase v Trenčíně přivítal řadu bývalých spoluhráčů.
Marián Hossa při svém posledním zápase v Trenčíně přivítal řadu bývalých spoluhráčů.TASR
Marián Hossa (44) odehrál v pátek na zimním stadionu v Trenčíně svůj poslední zápas. Před 6 150 diváky se slovenský hokejista rozloučil v exhibici plné velkých jmen z NHL a české i slovenské reprezentace. Společně se svým bratrem Marcelem (41) hrál za oba týmy a za oba střílel góly. Duel skončil vítězstvím bílého týmu 10:9 v prodloužení. Pár vteřin před koncem utkání se o rozhodující gól postaral Rastislav Pavlikovský (46).

Před zápasem došlo ke změnám v sestavách. Do Trenčína z rodinných důvodů nepřijel Patrick Sharp a kvůli zranění nenastoupil Henrik Zetterberg. Nahradili je Tomáš Jurčo a Viktor Stalberg. Zetterberg promluvil k divákům alespoň prostřednictvím videa, stejně jako Patrick Kane, Brent Seabrook a bývalý Hossův trenér Joel Quenneville. Všem tleskaly vyprodané tribuny.

Slovenský hokejista v utkání vstřelil gól a udělal pěknou tečku za mimořádně úspěšnou kariérou. Sezonu 2017/18 musel kvůli zdravotním problémům přerušit a na led se už nevrátil. Oficiálně ukončil kariéru loni v dubnu. V NHL odehrál 1309 zápasů v základní části v dresech Ottawy Senators, Atlanty Thrashers, Pittsburghu Penguins, Detroitu Red Wings a Chicaga Blackhawks.

Na ledě se objevilo mnoho hokejových osobností.
Na ledě se objevilo mnoho hokejových osobností.TASR

Získal 1134 bodů za 525 gólů a 609 asistencí. V osmi sezonách vstřelil alespoň 30 gólů a ve třech překonal hranici 40 branek. Během veleúspěšné kariéry získal s Blackhawks tři Stanley Cupy a zahrál si také finále s Pittsburghem a Detroitem.

Hossa je jediným hráčem v historii NHL, který si třikrát zahrál finále Stanley Cupu se třemi různými kluby. V play off odehrál 205 zápasů a získal 149 bodů (52+97). Od roku 2020 je členem Hokejové síně slávy v Torontu a Chicago mu slavnostně vyřadilo jeho dres.

Hossa Team White - Hossa Team Black 10:9p

Góly: 4. Sekera, 8. Marián Hossa, 9. Havlát, 20. Jurčo, 25. Alfredsson, 28. Teräväinen, 38. Stalberg, 43. Kempný, 52. Handzuš, 65. Pavlikovský - 44., 50. a 57. Radivojevič, 6. a 32. Toews, 13. Krüger, 33. Šatan, 49. Tatar, 58. Marián Hossa. Referees: Novák - Lokšík, Krist

Sestava bílých: Halák - Byfuglien, Rozsíval, Sekera, Lidström, Kempný, Lilja - Marián Hossa, Marcel Hossa, Havlát, Alfredsson, Jurčo, Teräväinen, Stalberg, Ra. Pavlikovský, Handzus, Holmström. Trenéři Július Šupler a Marián Gáborík.

Sestava Black: Mrázek (Darling) - Chára, Oduya, Hjalmarsson, Višňovský, Keith, Lintner - Marián Hossa, Marcel Hossa, Šatan, Krüger, Toews, Tatar, Kopecký, Pálffy, Bondra, Radivojevič. Trenéři Ján Filc a František Hossa.