Čeští volejbalisté se znovu trápili, v olympijské kvalifikaci prohráli i s Ukrajinou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Čeští volejbalisté se znovu trápili, v olympijské kvalifikaci prohráli i s Ukrajinou
Češi si v olympijské kvalifikaci připsali další porážku.
Češi si v olympijské kvalifikaci připsali další porážku.Profimedia
Čeští volejbalisté už bez naděje na postup prohráli v olympijské kvalifikaci i s Ukrajinou. Týmu, který loni porazili v semifinále Evropské ligy, tentokrát ve skupině A v Riu de Janeiro podlehli 1:3 na sety. Vyhráli jen třetí set, který získali 25:23. Jinak se zápasem protrápili, nepomohlo ani 27 bodů nejproduktivnějšího hráče Jana Hadravy.

Ukrajina –⁠ Česko 3:1

Češi nastoupili k duelu s Ukrajinci zhruba devatenáct hodin po porážce s Německem. Do základní sestavy se vrátili smečař Jan Galabov a blokař Adam Zajíček. V prvním setu vedli 9:7, ale to bylo z jejich strany na dlouhou dobu vše. Pak se trápili na přihrávce i v útoku, dělali spoustu chyb.

První set prohráli 19:25 a nepomohlo ani střídání v úvodu druhé sady, kdy přišli smečař Martin Licek a blokař Josef Polák. Ve druhé sadě uhráli Češi jen patnáct bodů. "Bohužel dva sety byly z našeho pohledu katastrofální. Nedokázali jsme se dostat úplně do zápasu. Ukrajina byla jednoznačně lepší," řekl v nahrávce pro média trenér Jiří Novák.

Tabulka kvalifikační skupiny A.
Tabulka kvalifikační skupiny A.Livesport

Ve třetím setu se český tým vzchopil a s pomocí několika bodových bloků i ukrajinských chyb po vítězství v koncovce snížil. Vyrovnaná byla i většina čtvrté sady, ale od stavu 19:19 uhrál Češi už jen jeden míč a prohráli 20:25. Zápas ukončilo Hadravovo zkažené podání. "Dneska bych řekl, že nás bylo málo na kurtu, kteří by to vzali na sebe a pomohli týmu. Ten tým se skládá z individuálních výkonů a těch nebylo tolik, abychom mohli pomýšlet na vítězství s Ukrajinou," posteskl si Novák.

Vedle Hadravy se pravidelně prosazoval jen smečař Lukáš Vašina, který nasbíral devatenáct bodů. Ostatní paběrkovali. Poslední šanci na získání druhé výhry v olympijské kvalifikaci budou mít v noci na pondělí středoevropského letního času proti Kataru, který zatím v pěti zápasech nebodoval.

Výsledky olympijské kvalifikace