Sen o Paříži je pryč. Čeští volejbalisté kazili servis a s Německem padli 0:3

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sen o Paříži je pryč. Čeští volejbalisté kazili servis a s Německem padli 0:3
Čeští volejbalisté ztratili naději na postup do Paříže.
Čeští volejbalisté ztratili naději na postup do Paříže.Profimedia
Čeští volejbalisté v olympijské kvalifikaci prohráli 0:3 na sety s dosud neporaženým Německem a definitivně ztratili šanci na postup. V tabulce skupiny A v Riu de Janeiro jsou se čtyřmi body šestí a od druhého místa znamenajícího postup je před posledními dvěma koly dělí nedostižných osm bodů. Svěřenci Jiřího Nováka v zápase s Německem doplatili na nestabilní servis, celkem zkazili 18 podání.

Od začátku nastoupila obměněná sestava s Martinem Lickem na smeči a bez kapitána Adama Zajíčka na bloku. Němci se okamžitě dostali do vedení a vypracovali si až pětibodový náskok. O ten sice v závěru přišli, když se Češi úspěšnou pasáží dotáhli ze skóre 15:20 na srovnaný stav 21:21, ale v koncovce byli úspěšnější a vyhráli 25:23.

Další dvě sady už byly jednoznačnější. Němečtí volejbalisté je získali 25:28 a 25:17, znovu neztratili ani bod a po pěti kolech jsou v čele skupiny A. Naopak čeští volejbalisté, z nichž byl dnes s jedenácti body nejproduktivnější univerzál Jan Hadrava, přišli i o teoretickou naději na postup.

Nenavázali na povedenější vystoupení z některých předchozích utkání. "Bohužel jsme dneska upustili od hry, kterou je na tomto levelu třeba hrát. Bylo tam strašné množství chyb, ujely nám začátky setů a ve skóre jsme byli pořád pozadu. Musíme se vrátit k tomu, co je na této úrovni třeba hrát. Zítra je nový den a zítřejší zápas musíme urvat pro sebe," řekl v tiskové zprávě k pátečnímu duelu trenér Novák.

Jeho názor sdílel i blokař Špulák. "Podle mě to byl z naší strany nepovedený výkon. Udělali jsme strašně moc chyb na servisu. Víc než 15 za tři sety je hodně. A obecně nás měli Němci dobře načtené, hráli bezchybně a my jsme v podstatě soupeři nekonkurovali v ničem. Byl to těžký zápas, ale myslím si, že umíme hrát daleko líp, než jsme dnes předvedli," uvedl.

Další zápas čeká české volejbalisty dnes od 22:00 SELČ proti Ukrajině.

Německo – Česko 3:0