Vondroušové stačilo odehrát pět gamů, v Linci je po roce v semifinále turnajů WTA

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vondroušové stačilo odehrát pět gamů, v Linci je po roce v semifinále turnajů WTA

Markéta Vondroušová slaví v Linzi postup do semifinále.
Markéta Vondroušová slaví v Linzi postup do semifinále.Profimedia
Markétě Vondroušové (23) v pátek v Linci stačilo odehrát jen pět gamů. Češka narazila při svém debutu na rakouském halovém podniku i ve třetím zápase na kvalifikantku a Maďarka Dalma Gálfiová (24) jí za stavu 1:4 vzdala. Ve svém prvním semifinále na turnajích WTA po roce se utká s nasazenou Anastasií Potapovovou (21), nebo další kvalifikantkou Annou-Lenou Friedsamovou (29) a zabojuje o své první finále od olympiády v Tokiu 2021.

Markéta Vondroušová se po šestiměsíční pauze zaviněné zraněním zápěstí na hlavní okruh vrátila až letos a na všech třech podnicích posbírala minimálně dvě výhry. Po čtvrtfinále v Adelaide a třetím kole na Australian Open debutuje v Linci, kde ve všech třech zápasech narazila na kvalifikantku.

Češka neměla moc práce s Viktorijí Tomovovou (6:3, 6:3), Rebekou Masárovou (6:1, 6:1) ani Dalmou Gálfiovou. O rok starší Maďarka se totiž hned v úvodu utkání zranila, za stavu 1-2 si nechala ošetřovat nohu, ještě zkusila dva gamy, ale nemohla se na 100% pohybovat a rozhodla se vzdát.

Přehled zápas Vondroušová – Gálfiová

Bývalá světová čtrnáctka Vondroušová, která v současnosti v žebříčku figuruje až na 89. místě, tak postoupila do svého prvního semifinále na nejvyšší tour po roce. O celkově šesté finále a první od zisku stříbrné medaile na předloňské olympiádě v Tokiu si zahraje s nasazenou osmičkou Anastasií Potapovovou, nebo další kvalifikantkou a bývalou finalistkou Annou-Lenou Friedsamovou.