Voráček promluvil o zranění: Šance, že v sezoně nastoupím, je velmi nízká

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Voráček promluvil o zranění: Šance, že v sezoně nastoupím, je velmi nízká
Voráček promluvil o zranění: Šance, že v sezoně nastoupím, je velmi nízká
Voráček promluvil o zranění: Šance, že v sezoně nastoupím, je velmi nízkáProfimedia
Fanoušci Columbusu smutní, šance, že se český útočník a opora týmu Jakub Voráček (33) v tomto ročníku ještě objeví na ledě, je dle jeho slov velmi nízká. Trápí ho potíže způsobené otřesem mozku, kterých měl v kariéře údajně minimálně sedm. Vše řekl během pondělní tiskové konference.

Voráček je mimo hru od 4. listopadu, tehdy v prohraném utkání proti Coloradu (3:6) sice vstřelil svůj první gól sezony, ale také utrpěl otřes mozku, kvůli kterému je mimo hru doteď.

"Ve Finsku jsem skutečně utrpěl otřes mozku. Od té doby už jsem se setkal se spoustou lékařů a dalších lidí. I když se teď cítím celkem v pořádku, na návrat do hry to teď není," sdělil. "Udělám všechno pro to, abych se vrátil, ale dost možná to bude dlouhý proces. Aktuálně si nemyslím, že bych v nejbližší době mohl nastoupit, ale udělám všechno, abych se na ledě ještě někdy objevil," řekl na dnešní tiskové konferenci.

Voráček v minulém ročníku vyhrál bodování Blue Jackets s 62 body (6+56), osmiletý kontrakt, který podepisoval ještě jako hráč Philadelphie, je platný až do konce sezony 2023/24.

Do Columbusu, který si jej vybral do NHL během draftu 2007 jako celkově sedmého hráče v pořadí, se Voráček vrátil před minulou sezonou po deseti letech strávených u Flyers. Celkem za kariéru v NHL má na kontě už 1058 startů v základní části a 806 bodů (223+583).

Alespoň mimo led může žít bez omezení, a to je důležité. "Mohu žít normální život, což je důležité, ale stále mám symptomy související s tím posledním otřesem mozku i těmi předchozími z minulosti. Ty bych si ale rád nechal pro sebe. Četl jsem v posledních dnech různé spekulace a mohu říct, že mít otřes mozku není nic příjemného, ale není to se mnou zase tak špatné, jak to možná vyznívalo na internetu," řekl Voráček.

Hokej slavnému útočníkovi chybí. "To je ten největší problém, který mám - chybí mi možnost být součástí toho všeho, být s klukama v kabině a vůbec celá ta rutina. A Markéta mě má doma už taky plné zuby," řekl s úsměvem Voráček. "Ale je to holt tak, jak to je. V průběhu kariéry jsem se snažil hrát s různými potížemi a nemusel vynechat moc zápasů, ale moc dobře vím, že zranění hlavy jsou vážným problémem," doplnil.

Předchozí zranění Jakuba Voráčka.
Předchozí zranění Jakuba Voráčka.Flashscore