Všechno nejlepší! Lewandowski oslavil narozeniny dvěma góly, trefil se hned v 1. minutě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Všechno nejlepší! Lewandowski oslavil narozeniny dvěma góly, trefil se hned v 1. minutě

Aktualizováno
Všechno nejlepší! Lewandowski oslavil narozeniny dvěma góly, trefil se hned v 1. minutě
Všechno nejlepší! Lewandowski oslavil narozeniny dvěma góly, trefil se hned v 1. minutěAFP
Útočník Robert Lewandowski oslavil 34. narozeniny prvními dvěma góly v La Lize, fotbalistům Barcelony pomohl k výhře 4:1 v San Sebastianu. Slaví také Villarreal, ten zvítězil na hřišti Atlétika Madrid 2:0 a po dvou ligových kolech je stoprocentní. "Žlutá ponorka" vstřelila obě branky na Wanda Metropolitano po změně stran.

Lewandowski se prosadil už po 50 sekundách hry. Bývalý hráč Bayernu Mnichov si ve vápně naběhl na přihrávku Baldeho a zařídil první gól Barcelony v novém ročníku La Ligy. V prvním kole Katalánci remizovali 0:0 s Vallecanem.

Hosté se však z vedení neradovali příliš dlouho. V šesté minutě se po chybné rozehrávce Barcelony dostal do úniku Alexander Isak a obloučkem se postaral o vyrovnání.

Výsledky 2. kola La Ligy

Barcelona si však nakonec došla pro jasné vítězství. Nejprve v 66. minutě zvýšil na 2:1 Ousmane Dembélé a chvíli na to se podruhé opět zblízka trefil oslavenec Lewandowski.

Pod oba góly se přihrávkou podepsal Ansu Fati, který korunoval výkon i vstřelenou brankou. Dvanáct minut před koncem mu Lewandowski přiťuknul míč za obranu a devatenáctiletý útočník upravil na konečných 4:1.

Atlético prohrálo 0:2

Stoprocentní je po dvou kolech Villarreal, který uspěl 2:0 na hřišti Atlética Madrid. "Žlutá ponorka" vstřelila obě branky na Wanda Metropolitano po změně stran - v 73. minutě se prosadil Yeremy Pino, v nastavení skóroval Gerard Moreno.

Smolný zápas v dresu domácích prožil obránce Nahuel Molina, který nejprve před úvodním gólem chyboval a poté byl krátce před druhou brankou hostujícího Villarrealu vyloučen.

Atlético v tomto kalendářním roce na domácím stadionu nebodovalo teprve podruhé. Poprvé prohrálo v únoru v ligovém zápase s Levante 0:1.

Ve zbývajícím dnešním utkání Bilbao doma zdolalo Valencii 1:0. V 42. minutě se prosadil střelou na bližší tyč Berenguer.

Tabulka La Ligy