Vyloučení stála Fulham vyřazení z FA Cupu, dál jdou United. Grimsby favorita nezaskočilo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vyloučení stála Fulham vyřazení z FA Cupu, dál jdou United. Grimsby favorita nezaskočilo

Fulham obdržel tři červené karty v rozmezí dvou minut.
Fulham obdržel tři červené karty v rozmezí dvou minut.AFP
Fulham ve čtvrtfinále anglického FA Cupu dlouho vedl nad domácím Manchesterem United, po třech červených kartách hostů, z nichž jednu viděl i trenér Marco Silva, však Rudí ďáblové vývoj duelu otočili a zvítězili 3:1. Rozhodující branku si v 77. minutě připsal Marcel Sabitzer (29). Největším outsiderem aktuální fáze soutěže bylo Grimsby hrající až čtvrtou nejvyšší ligu. Stopku mu bez potíží vystavil Brighton, který vyhrál vysoko 5:0.

Manchester United – Fulham 3:1

Už ve třetí minutě si dobře naskočil na centrovaný míč Issa Diop, jehož hlavičku vyrazil David de Gea nad břevno konečky prstů. Na druhé straně se k zakončení propracoval Wout Weghorst, ovšem přízemní střele do středu brány nedal žádnou razanci. Po brzkých šancích se hra uklidnila a balon se pohyboval kolem středu hřiště, aniž by jeden z týmů hrozil. Až ve 40. minutě zkusil své štěstí domácí Marcel Sabitzer, když vypálil zpoza vápna. Bernd Leno měl sice s razantní střelou potíže, ale zlikvidoval ji.

Fulham začal druhou půli stejně jako první. K nebezpečnému zakončení se dostal nehlídaný Antonee Robinson, jehož dělovku zastavil de Gea se štěstím. Následovala točená střela Williana, kterou španělský brankář vyrazil na tyč. Tlak Londýňanů neustal a po zmatcích ve vápně se k ráně prodral Aleksandar Mitrovič. Srbský dlouhán byl úspěšný a dostal outsidera do vedení. V 70. minutě se Jadon Sancho ocitl v příležitosti poté, co obešel brankáře a vypálil do prázdné brány.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Do jeho pokusu na poslední chvíli však skočil Willian a rukou vyrazil míč. Rozhodčí nařídil penaltu a Brazilec obdržel červenou kartu. S tímto rozhodnutím nesouhlasil bouřlivák Mitrovič a strčil do rozhodčího, který ho také vyloučil. Nařízený pokutový kop zahrál Bruno Fernandes přesně k tyči a vyrovnal. V další akci Rudých ďáblů si na malé vápno naběhl Sabitzer, jenž usměrnil balon do sítě a obrátil stav utkání. V poslední minutě nastavení ještě zařídil kosmetickou úpravu skóre Fernandes tvrdou ranou k tyči.

Brighton – Grimsby 5:0

Brighton si přenesl skvělou formu z ligy i do FA Cupu, když zdolal 5:0 letošní překvapení soutěže, čtvrtoligové Grimsby. Už v šesté minutě poslal Racky do vedení Deniz Undav, čímž dodal domácím na kopačky klid. Ten se projevil především ve druhém poločase, kdy se modrobílí prosadili ještě čtyřikrát. Mariners se tak po působivém tažení pohárem nestali prvním týmem z League Two, který by otevřel semifinálové brány k nejstarší fotbalové trofeji. Naopak Albion se může těšit na výjezd do Wembley.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Sheffield United – Blackburn Rovers 3:2

Sheffield United porazil rovněž druholigový Blackburn 3:2 a teprve potřetí v tomto miléniu proklouzl mezi čtyři nejlepší celky soutěže. Zápas pro něj přitom neodstartoval ideálně, když ve 21. minutě proměnil penaltu rodák z Anglie Ben Brereton Díaz, jehož příběh zakončený navléknutím reprezentačního dresu Chile pobláznil fanoušky této jihoamerické země. Rovers však ještě do přestávky vedení ztratili a ačkoliv si ho po hodině hry opět uzmuli pro sebe, z postupu se nakonec radoval soupeř. V nastavení druhé půle se hrdinou domácích fanoušků stal Thomas Doyle.

Program anglického FA Cupu