Wales – Írán 0:2. Outsider rozhodl o své první výhře na turnaji v nastavení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Wales – Írán 0:2. Outsider rozhodl o své první výhře na turnaji v nastavení
Aktualizováno
Wales – Írán 0:2. Outsider rozhodl o své první výhře na turnaji v nastavení
Wales – Írán 0:2. Outsider rozhodl o své první výhře na turnaji v nastaveníStats Perform / AFP
Teprve druhé vzájemné střetnutí v historii mezi Walesem a Íránem ovládl překvapivě tým z Asie, který ve 2. kole skupiny B mistrovství světa zvítězil 2:0. Íránci zmobilizovali po vysoké prohře s Anglií síly a celý zápas byli nebezpečnějším týmem. Velšané sice měli ve druhé půli štěstí, když je hned dvakrát v rozmezí pár sekund zachránila tyč. Perské hvězdy to však nezlomilo, jelikož v nastavení vsítil rozhodující branku Roozbeh Cheshmi (29), a ideálně tak zužitkoval krátkou přesilovku po vyloučení Waynea Hennesseyho (35).

Utkání začalo z obou stran aktivně, míč se rychle přesouval z jedné strany na druhou. Ani jeden tým však nedokázal v úvodu najít cestu k většímu ohrožení soupeřovy brány. První vážnější šance přišla ve 12. minutě, kdy Kieffer Moore zakončil z bezprostřední blízkosti centr Connora Robertse přesně na brankáře Hosseina Hosseiniho.

Sestřih zápasu Wales – Írán
Livesport

Krátce nato po chybě v rozehrávce Walesu dostal míč do sítě Ali Gholizadeh, jeho gól byl však po krátké chvíli odvolán kvůli ofsajdu. I přes pokračující otevřené střetnutí nebyly k vidění žádné další nebezpečné šance.

Přehled zápasu Wales - Írán
Přehled zápasu Wales - ÍránStatsPerform

Druhý poločas pokračoval v podobném tempu. Velkou příležitost na první branku měli Íránci po sedmi minutách. Nejdříve nastřelil tyč po rychlém protiútoku Sardar Azmoun, z následné akce trefil znovu brankovou konstrukci ranou zpoza vápna Gholizadeh a s následnou dorážkou Azmouna si poradil ležící gólman Hennessey. Další velkou možnost měl v 73. minutě Saeid Ezatolahi, jeho prudkou střelu z hranice vápna vytěsnil konečkami prstů Hennessey.

Pět minut před koncem zápasu byl hlavní rozhodčí zavolán k videozáznamu, po jehož zhlédnutí sáhl k vyloučení gólmana Hennesseyho za surový faul na Mehdiho Taremiho, kterého sestřelil vysokým kolenem. Dramatický závěr nakonec přerostl v branku v závěru nastavení, kdy nepovedený odkop od brány obránců Walesu potrestal dalekonosnou ranou k pravé tyči Cheshmi. Pojistku nakonec ještě přidal Ramin Rezaeian, který z velké blízkosti přeloboval brankáře.

Livesport hráč utkání: Roozbeh Cheshmi (Írán)

Přehled zápasu Wales – Írán 0:2