Z kabiny NHL: Chci hrát za Detroit. Držím se ve formě a čekám na šanci, říká Vrána

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Z kabiny NHL: Chci hrát za Detroit. Držím se ve formě a čekám na šanci, říká Vrána

Jakub Vrána bojuje o místo v sestavě Red Wings.
Jakub Vrána bojuje o místo v sestavě Red Wings.Profimedia
Návrat, tak trošku na druhou. Po dvou měsících bez hokeje skočil Jakub Vrána (27) do kolotoče NHL ve známém prostředí. Po ledě se po pauze znovu proháněl ve Washingtonu, kde působil takřka pět sezon. Aktuálně však obléká dres Detroitu, a přestože nemá stabilní pozici, je šťastný.

"Držím se ve formě a čekám, až přijde šance," říká čerstvě sedmadvacetiletý forvard, který v aktuální sezoně nastoupil do pěti zápasů, v nichž zaznamenal jeden gól a jednu asistenci.

Jak se cítíte fyzicky po té dvouměsíční pauze bez hokeje?

"Cítím se dobře. Sice to byla dvouměsíční pauza, ale já jsem furt trénoval. Furt jsem se držel v kondici, takže se cítím výborně."

Jak dlouho bude trvat, než se dostanete zpátky do své top formy?

"Nejdřív se samozřejmě musím dostat do sestavy, dostat šanci. Pak se uvidí. Myslím si, že po dvou měsících člověk hokej nezapomene. Hraju ho už několik let a teď je to pouze otázka času. Držím se ve formě a čekám, až přijde šance. Takhle mám zatím nastavenou hlavu. Dostávám docela zabrat, ale to je dobře, potřebuju se držet v kondici."

Z kabiny NHL: Jakub Vrána
Livesport

Jak vás po návratu přivítala kabina Detroitu?

"Normálně. Vrátil jsem se a samozřejmě byli všichni v pohodě."

Washington pro vás po návratu do Capital One Areny připravil vzpomínkové video. Bylo to pro vás hodně emotivní?

"Vrátilo se mi docela dost vzpomínek. Nejen z videa, ale už když jsme přistáli nebo z arény. Hodně se mi toho vybavilo, když jsme šli ráno na rozbruslení. Mediální tým Washingtonu udělal výbornou práci. Video sice nebylo moc dlouhý, ale dobrý. Byl jsem s ním moc spokojený. Rád jsem viděl kluky a rád jsem si proti nim zahrál. Bylo to trochu divné, ale na druhou stranu to byl důležitý zápas a dopadl pro nás dobře."

Blíží se uzávěrka přestupů a vaše jméno je v kurzu. Vnímáte tyhle spekulace?

"Tyhle věci jdou úplně mimo mě. Zatím mám smlouvu tady a chci tu hrát. Když se ale organizace nějak rozhodne, tak s tím hráč samozřejmě nemůže nic dělat. Já na to koukám tak, že chci hrát za Detroit. Když to přijde, člověk s tím nic neudělá. Je to byznys, jde to mimo hokej. Můžete to pak brát jako nový začátek. Budu rád, když mi někde budou chtít dát šanci. Na jednu stranu to může být i dobré, na druhou jsem a chci být tady."

Kariéra a statistiky Jakuba Vrány