Z kabiny NHL: Díky Čechům byl přesun lehčí, ale v šatně mluvíme anglicky, říká Zacha

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Z kabiny NHL: Díky Čechům byl přesun lehčí, ale v šatně mluvíme anglicky, říká Zacha

Pavel Zacha prvním rokem hájí barvy Bostonu.
Pavel Zacha prvním rokem hájí barvy Bostonu.Profimedia
Aktuální ročník NHL je pro něj první, ve kterém nehájí barvy New Jersey Devils. Po letním trejdu je český útočník Pavel Zacha (25) hráčem Boston Bruins a do tradičního klubu rychle zapadl. V útoku válí společně s Davidy Pastrňákem (26) a Krejčím (36) a nedávno navíc prodloužil smlouvu o další čtyři roky. "V polovině sezony se to oslavuje trochu jinak než třeba v létě, ale jsem hrozně rád, že k tomu teď došlo a můžu se soustředit jen na hokej," říká v exkluzivním rozhovoru z kabiny pro Livesport Zprávy bývalý hráč extraligového Liberce.
Pavel Zacha prvním rokem hájí barvy Bostonu.
Livesport CZ

New Jersey Devils vás v roce 2015 draftovali a v klubu jste odehrál šest sezon. V Bruins máte za sebou zatím půlku ročníku, už jste si navykl?

"Přesun pro mě byl jednodušší, protože jsem tam zvyklý v létě trénovat. Navíc je to tým, kde je hodně Čechů - samí super kluci - takže aklimatizovat se na nové prostředí bylo díky tomu lehčí."

Za Bruins pravidelně naskakují čtyři Češi, ale v jednu chvíli jich hrálo najednou dokonce šest. Jak to vypadá v kabině, je tam slyšet čeština?

"Česky mluvíme jenom mezi sebou, nebo na ledě. V kabině normálně anglicky. Pro mě je to super, nikdy jsem to v žádném klubu nezažil, takže si to hodně užívám."

V polovině ledna jste s Bostonem podepsal čtyřletý kontrakt na 19 milionů dolarů. Už jste to stihl oslavit?

"Oslavili jsme to na večeři se snoubenkou a její rodinou, zavolal jsem si s rodiči a ještě čekám, až za mnou za dva týdny dorazí moje sestra, to to taky ještě určitě oslavíme. Těším se. V polovině sezony se to ale zase oslavuje trochu jinak než třeba v létě, ale jsem hrozně rád, že k tomu teď došlo a můžu se soustředit jen na hokej."

Aktuální forma Boston Bruins je úchvatná.
Aktuální forma Boston Bruins je úchvatná.Livesport

Kabina Bruins je plná veteránů, v čele s Krejčím, Patricem Bergeronem, Nickem Folignem či Taylorem Hallem. Učíte se od nich?

"Když se můžu s centry Krejčou nebo Bergym bavit například o buly a sledovat je denně na tréninku, to je pro mě jedna z těch nejdůležitějších věcí. Je to super mít k ruce takové hráče, ke kterým můžu vzhlížet a zároveň s nimi normálně mluvit. I na nich je vidět, že se mi sami snaží pomáhat."

Zblízka můžete sledovat také Davida Pastrňáka, aktuálně jednoho z nejlepších hráčů světa. Jaké jsou jeho limity?

"Těžko říct. Opravdu na sobě maká a každý rok se zlepšuje. Vidět české hráče, co jsou hvězdami a stále se zlepšují, na to se rád divám. Pastrňákovi je navíc pořád teprve 26 let, doufám, že se bude zlepšovat ještě dál."

Boston drtí celou soutěž, ale výborně se daří i vašemu bývalému klubu z New Jersey. Sledujete to?

"Ano, dál se hodně bavím s Tomášem Tatarem a jsem rád, že je na tom tým lépe. Pořád dobře vím, jak to tam vypadalo před pár lety... Najednou vidím, že si tam kluci konečně užívají hokej když hrají dobře. Když proti nim hrajeme musíme je porazit, ale jinak jim do sezony přeju hodně štěstí."