Z kabiny NHL: Kane se ještě nerozhodl. MS? Uvidíme, jestli bude zájem, říká Mrázek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Z kabiny NHL: Kane se ještě nerozhodl. MS? Uvidíme, jestli bude zájem, říká Mrázek

Petr Mrázek se s 3,95 inkasovanými góly na zápas řadí aktuálně mezi nejhorší brankáře NHL.
Petr Mrázek se s 3,95 inkasovanými góly na zápas řadí aktuálně mezi nejhorší brankáře NHL.Profimedia
V zámoří aktuálně neprožívá ani zdaleka tak úspěšné období jako před lety v barvách Detroitu či Caroliny. Český brankář Petr Mrázek (31) se po sezoně v Torontu přesunul západním směrem do Chicaga, kterému se s velkou pravděpodobností opět vyhne play off. "Na mistrovství světa zatím nemyslím, uvidíme jestli bude zájem," říká v rozhovoru pro Livesport Zprávy účastník Světového poháru z roku 2016.

Play off bude letos pravděpodobně bez Chicaga. Myslíte už na případnou účast na mistrovství světa?

"Abych řekl pravdu, tak nemyslím. Sezona je ještě dlouhá, čeká nás přes třicet zápasů. Hlavně, aby vydrželo zdraví a uvidíme, jestli bude nebo nebude zájem. To je otázka spíše na trenéry. Uvidíme třeba za dva měsíce."

V NHL roste nová generace talentovaných českých brankářů, co na ni říkáte?

"Je to super. Mám radost, že je nás více a více. Když jsem před jedenácti lety přišel, tak nás tady bylo pár. Mám radost, že se česká brankářská škola stále posouvá."

Z kabiny NHL: Petr Mrázek
Livesport

Trade deadline je za dveřmi, je to velké téma v kabině? Jak to cítí třeba hvězdný Patrick Kane?

"Nemyslím si, že se o tom úplně mluví. Všichni v týmu to samozřejmě vnímají, každý den se to hodně probírá v televizi. Já si upřímně myslím, že je to tak, jak Patrick říká. Ještě se nerozhodl o budoucnosti. Pořád jsou dva týdny do konce a já sám jsem zvědavý, jak to dopadne."

Jak vidíte svou budoucnost v klubu vy?

"Abych řekl pravdu, rád bych zůstal. Líbí se mi tady. Organizace je skvělá. Není to sice momentálně optimální, protože tým je v přestavbě, ale tím si musí projít v NHL každý. Není to jen Chicago, i letos to postihlo více týmů. Každý rok je to někdo jiný. Po sezoně mám ještě rok smlouvu. Uvidíme, jak se situace vyvine."