Zápas týdne: Češi u prohry s Dortmundem. Hložek debutoval za Bayer, Schick pálil šance

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zápas týdne: Češi u prohry s Dortmundem. Hložek debutoval za Bayer, Schick pálil šance

Aktualizováno
Patrik Schick měl proti Dortmundu šance, proměnit je ale nedokázal.
Patrik Schick měl proti Dortmundu šance, proměnit je ale nedokázal.Profimedia
Šlágrem fotbalového víkendu bylo utkání 1. kola německé Bundesligy mezi ambiciózním vicemistrem z Dortmundu a Bayerem Leverkusen. V jeho barvách se objevili čeští reprezentanti Patrik Schick (25) i nová tvář Adam Hložek (20), prohru 0:1 ale neodvrátili. Šance změnit skóre měl hlavně kanonýr Schick, jediným střelcem utkání tak zůstal Marco Reus (33).

Již od prvních minut mohli diváci sledovat množství šancí na obou stranách a v 10. minutě i první gól. Po zmatcích v obraně poslal po hranici malého vápna balon Youssoufa Moukoko na Karima Adeyemiho, který sice nedokázal dostat míč do sítě, Reus ovšem nakonec přetlačil Lukáše Hradeckého a obránce Piera Hincapiého, a Žlutá zeď tak mohla jásat.

Před koncem první půle to v obraně Borussie poměrně hořelo, k vidění bylo například parádní sólo Moussy Diabyho. Ani Schick se ale k přímému ohrožení branky nedostal a žlutočerní šli do šaten s těsnou výhodou.

Statistiky zápasu Dortmund - Leverkusen

Do druhého poločasu potřeboval Leverkusen změnu, a tak byl na trávník hned po přestávce poslán Hložek. Zářit musel ale Hradecký, jenž vychytal stoprocentní příležitost Thorgana Hazarda.

Skvělý centr dostal Schicka přímo před bránu na opačné straně, jenže český reprezentant zblízka nedokázal gólmana obstřelit. Výtečný Kobel dělal útočníkovi ze života peklo i nadále a o pár minut později jej vychytal znovu.

Ve vypjatém závěru chtěl Dortmund své vedení spíše navýšit než pouze uhlídat, až to stálo Hradeckého místo na hřišti. Nedovoleně totiž chytil míč mimo šestnáctku a v nastaveném čase vyfasoval červenou kartu.

Livesport hráč utkání: Gregor Kobel (Dortmund)