Začíná Bundesliga i se sedmi Čechy, Bayern zaútočí na 11. titul v řadě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Začíná Bundesliga i se sedmi Čechy, Bayern zaútočí na 11. titul v řadě
Začíná Bundesliga i se sedmi Čechy, Bayern zaútočí na 11. titul v řadě
Začíná Bundesliga i se sedmi Čechy, Bayern zaútočí na 11. titul v řaděProfimedia
Po bezmála čtvrt roce se znovu rozběhne Bundesliga, nový ročník odstartuje v pátek večer zápasem Eintrachtu Frankfurt proti Bayernu Mnichov. Bavorský velkoklub bude usilovat o zisk 11. mistrovského titulu v řadě, přibrzdit se ho pokusí mimo jiné i Leverkusen s českým ofenzivním duem Patrik Schick (26), Adam Hložek (20).

Mnichovský suverén se musí obejít bez hvězdného polského kanonýra Roberta Lewandowského, jenž přestoupil do Barcelony. Bayern však naznačil, že by se střílením gólů nemusel mít takové problémy, vždyť v souboji o německý Superpohár porazil Lipsko 5:3. Skóroval i Senegalec Sadio Mané, ofenzivní akvizice z Liverpoolu.

Další výraznou posilou je obránce Matthijs de Ligt, který působil v Juventusu, z Ajaxu přišli záložník Ryan Gravenberch a krajní bek Núsaír Mázráví přišli. "Pro Bayern je normální, že chce být nejlepší. Přišli jsme o útočníka, který dal přes padesát gólů za sezonu, to musíme nějak kompenzovat. Ale myslím, že se mužstvo zlepšilo. Vím, že budeme hrát dobře. Kluci mají velkou motivaci," řekl novinářům trenér úřadujících šampionů Julian Nagelsmann.

Za Leverkusen už se prosadila ze Sparty, Hložek při soutěžním debutu skóroval už v páté minutě. Favorit však senzačně prohrál 3:4 s třetiligovým Elversbergem a z Německého poháru vypadl hned v úvodním kole. Jeden gól v tomto zápase dal i Schick, jenž v minulé bundesligové sezoně pomohl Leverkusenu ke třetímu místu 24 góly a byl druhým nejlepším střelcem soutěže po Lewandowském.

Bayer začne nový ročník sobotním šlágrem na stadionu Dortmundu. "Chceme zůstat mezi nejlepší čtyřkou v Německu a v evropských pohárech postoupit do jarní části. Takové jsou naše cíle," uvedl sportovní ředitel Leverkusenu Simon Rolfes.

Program 1. kola německé Bundesligy

Vedle Bayernu přišel o velkou ofenzivní oporu také Dortmund, který prodal Erlinga Haalanda do Manchesteru City. Roli norského střelce měl v klubu, který v minulé sezoně skončil druhý, převzít Sébastien Haller z Ajaxu. Ten ale vynechá možná celý podzim, protože mu lékaři během přípravy objevili zhoubný nádor na varlatech a po operaci musí na chemoterapii..

Dalšími českými hráči v německé lize jsou obránce Pavel Kadeřábek v Hoffenheimu a záložník Vladimír Darida, který se s berlínskou Herthou zachránil až v baráži. Branku nováčka Brém bude hájit Jiří Pavlenka. Další gólman Tomáš Koubek přes minimální herní vytížení zůstal v Augsburgu, který naopak po deseti letech opustil Jan Morávek.

Jiný středopolař Alex Král na základě povolení FIFA přerušil smlouvu se Spartakem Moskva a na rok posílil druhého nováčka Schalke. Kadeřábek, Darida i Koubek budou mít nového trenéra. Hoffenheim povede André Breitenreiter, Hertha angažovala Sandra Schwarze a Augsburg převzal Enrico Maassen.