Zkušený Bonucci oslavil jubileum s Juventusem výhrou, Lazio porazilo Monzu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zkušený Bonucci oslavil jubileum s Juventusem výhrou, Lazio porazilo Monzu

Aktualizováno
Zkušený Bonucci oslavil jubileum s Juventusem výhrou, Lazio porazilo Monzu
Zkušený Bonucci oslavil jubileum s Juventusem výhrou, Lazio porazilo MonzuAFP
Juventus ve 14. kole Serie A zvítězil na půdě trápící se Verony těsným rozdílem 1:0. Gólem v 60. minutě prodloužil Hellasu mizernou sérii devíti zápasů bez bodu Moise Kean. Jubilejní utkání tak výhrou oslavil kapitán Leonardo Bonucci (35), jenž si v dresu bíločerných připsal 350. start v lize a stal se teprve sedmým hráčem Juve, který této mety dosáhl.

S Ligou mistrů se Stará dáma musela rozloučit již po podzimu, v italské soutěži se ovšem svěřenci Massimiliana Allegriho začali výkonnostně zvedat. Sérii čtyř výher v řadě podtrhl triumf na domácí půdě proti Interu, který Bianconeri porazili 2:0. Na dobrou formu chtěli navázat i v duelu s Veronou. Ta předváděla naopak hrůzostrašné výkony a prohrála osm ligových utkání za sebou, což byl její historicky nejhorší počin.

Domácí se však věhlasného soupeře nezalekli. Střelecké štěstí zkusil již ve třetí minutě Ibrahim Sulemana, který z hranice vápna pálil jen těsně vedle pravé tyče. Pozornost Matii Perina otestoval taktéž Kevin Lasagna, s jeho ránou pod břevno si ale hostující gólman poradil. S přibývajícím časem vytvářeli souvislejší tlak hráči Juventusu, jenže postrádali lepší pozice v zakončení. Výjimku představovala střela Arkadiusze Milika, která však Lorenzu Montipovi mnoho starostí nepřidělala. O něco lépe si počínal v závěru první půle Manuel Locatelli, nicméně ani on brankáře nepřelstil.

Přehled zápasu Verona - Juventus 0:1

Krátce po pauze zahráli téměř ukázkový volný přímý kop žlutomodří, když se za obranou linií zjevil osamocený Pawel Dawidowicz. Kapitán Verony ovšem ve skluzu nezamířil mezi tři tyče. Ke smůle domácích otevřel skóre jako první Juventus. Z brejku upláchl soupeřově obraně Kean, který překonal zblízka gólmana po tečované ráně mířící k pravé tyčce. Hellas zklamal v závěru i rozhodčí, jenž zkoumal potenciální penaltu pro domácí kvůli ruce Juana Cuadrada. Sudí ovšem nakonec pokutový kop neodpískal. V závěru se opět zkoumala situace ve vápně hostů. Souboj, v němž se objevil i jubilant Bonucci, ale pokutovým kopem pro Mastini neskončil. V nastavení se dopustil vážného prohřešku Alex Sandro, který viděl červenou kartu, když poslal k zemi utíkajícího protihráče.

Hosté tak potvrdili dobrou ligovou formu a zaznamenali další tři body. Oba celky svedou před nadcházejícím světovým šampionátem ještě jednu bitvu. Juventus se 13. listopadu střetne s Laziem, Verona změří ve stejný den síly se Spezií.

Livesport hráč utkání: Juan Cuadrado (Juventus)

Lazio se nadřelo, triumf přinesla trefa mladíčka

Hráči Lazia dokázali překlopit vyrovnané střetnutí 14. kola Serie A proti Monze na svou stranu a zvítězili 1:0. Rozdílový gól zaznamenal až v 69. minutě střídající Luka Romero. Teprve 17letý mladík se prosadil vůbec poprvé v dresu Římanů, za které zatím naskočil v sezoně pouze do dvou ligových utkání.

Biancocelesti vstupovali do posledního domácího duelu před dlouhou přestávkou výborně naladěni, o víkendu totiž v městském derby zdolali konkurenční AS, čímž jej přeskočili v tabulce. Před tímto vloženým kolem se tak Lazio vyhřívalo na výborném třetím místě a mohlo se chlubit druhou nejlepší defenzivou celé soutěže, která inkasovala pouhých osm branek. Monza navíc ve venkovních duelech skórovala pouze pětkrát, její šance ve věčném městě tak nebyly bůhvíjaké.

Začátek utkání však dával tušit, že to domácí přece jen nebudou mít úplně jednoduché. Dobré počínání fotbalistů v červeném vyvrcholilo ve 13. minutě, kdy málem otevřeli gólový účet. Pohlednou kombinaci zakončil patičkou k levé tyči Andrea Petagna. Fotbalovou parádu ale brzy zarazil rozhodčí, jenž gól neuznal kvůli ofsajdu. Na druhé straně modrobílí poprvé zahrozili až po půlhodině hry. Felipe Anderson prostrčil míč na volného Matíase Vecina, jehož následné zakončení ale nemělo potřebné parametry. Opticky lepší hosté měli nicméně také problémy ve finální fázi. Zařízení těsně minul například Andrea Colpani a po první půli tak v kolonce střel na bránu svítila nula.

Dokonce ani po hodině hry se žádnému z fotbalistů nepodařilo vypálit přesně mezi tři tyče, což jen dokládalo obraz začátku druhého dějství, které se nezávislému pozorovateli mohlo jevit jako značně ponuré. Zvrat nastal až v 69. minutě, kdy rozjásal domácí tribuny talentovaný Argentinec Romero. Ten se po dobré útočné akci dostal k bezprostřední dorážce a nezaváhal. Závěr duelu si už Římané dokázali pohlídat, a tím pádem uhájili tříbodový zisk.

Lazio se tak pro tento kalendářní rok rozloučilo se svými fanoušky vydřeným vítězstvím. Před mistrovstvím světa Orli ještě pojedou 13. listopadu na hřiště Juventusu. Monza ve stejný den přivítá Salernitanu.

Livesport hráč utkání: Luka Romero (Lazio)