Zlatan už trénuje s AC Milán a uklidňuje fanoušky: Jsem stále Bůh a číslo 1

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zlatan už trénuje s AC Milán a uklidňuje fanoušky: Jsem stále Bůh a číslo 1
Zlatan je údajně blízko návratu.
Zlatan je údajně blízko návratu.Profimedia
Už se stalo tradicí, že když Zlatan Ibrahimovič (41) předstoupí před mikrofony televizních společností, jsou jeho projevy hodně výrazné. Jinak tomu nebylo ani v průběhu týdne, kdy v rozhovoru pro italská média připomněl, že se s ním stále musí počítat. "Pořád jsem Bůh a číslo 1!" pálil silná slova.

AC Milán je v poslední době ve výsledkové krizi, ztratil čtyři zápasy v řadě, včetně dvou derby s Interem a v Serii A spadl na šestou příčku tabulky. Výsledkovou bídu se nedaří zastavit, a tak mnozí fanoušci čekají na návrat spasitele. Právě sebevědomí, kterého má Ibrahimovič na rozdávání, týmu Rossoneri hodně chybí.

A tak švédský forvard spustil zase svou: "Jsem stále Bůh, jsem stále číslo 1. Teď se vracím a bude to jiná písnička," nechal se slyšet Ibrahimovič před mikrofony společnosti Sport Mediaset. 

"Tým v krizi? Nemám obavy. To jsou prostě normální momenty v průběhu sezony. Teď jen potřebujeme méně mluvit a ukázat sílu na hřišti," vyjádřil se k děsivým výsledkům v roce 2023, kdy AC Milán vyhrál jen jediný soutěžní zápas z osmi možných.

Aktuální tabulka Serie A
Aktuální tabulka Serie ALivesport

Zatím pouze jako psychická podpora

V právě probíhající sezoně zatím Zlatan Ibrahimovič dres obléknout nemohl, neboť v květnu podstoupil operaci předního zkříženého vazu v pravém koleni. Půl roku trvala rekonvalescence, od začátku prosince se už ale Švéd připravuje se svými spoluhráči a aspoň slovně podporuje ofenzivní oporu Rafaela Leaa.

Portugalský útočník se totiž oproti podzimnímu období hodně trápí. "Měl fantastický rok, získal cenu pro nejlepšího hráče ligy. Pak logicky přijde období, kdy se ozývají jiní, kteří o vás stojí, hrajete mistrovství světa a řešíte spoustu jiných věcí. Ale on je ještě silnější, než před rokem! Jen letos všichni vědí, kdo je Leao, loni se mu věnovali daleko méně. Když obrany tuší, že od něj hrozí největší nebezpečí, více se na něj soustředí," brání spoluhráče Zlatan.

Slova pochopení pak měl Ibrahimovič i pro středopolaře Charlese De Ketelaera (21). Belgický mladík je po svém příchodu z Brugg hodně nevýrazný: "Vnímám že je na něj vyvíjený obrovský tlak. I proto, jaká částka se za něj platila, má spousta lidí velké očekávání. Je to talent, má velký potenciál, jen musí najít správnou cestu k růstu. Také je v jiném městě, daleko od domova, a musí si zvyknout. Když ale přijdete do naší šatny v AC Milán, všichni vám pomohou a přivítají vás. Myslím, že se tu už cítí jako doma. Jen se musí odblokovat. Jakmile se mu to podaří, všechno půjde, jak má," prohlásil Ibrahimovič.

Už v úterý 14. února čeká AC Milán úvodní osmifinále jarní části Ligy mistrů. Pro dvojzápas s Tottenhamem Hotspur ale Zlatan na soupisce týmu nefiguruje. Přesto naznačuje brzký návrat. "Jsem zpátky v týmu a cítím se uvolněně na hřišti i mimo něj. To znamená, že jsem v pořádku. Dlouhé týdny a měsíce jsem dělal všechno pro to, abych pomáhal trenérovi, týmu i klubu aspoň zvenčí. Byl jsem trpělivý, protože se chci vrátit do té nejlepší formy. Rekonvalescence probíhá podle plánu," ujišťuje všechny populární Švéd.