Zlín – Plzeň 0:3. Mistr v klidu udržel ligovou neporazitelnost, dva góly dal Jirka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zlín – Plzeň 0:3. Mistr v klidu udržel ligovou neporazitelnost, dva góly dal Jirka
Aktualizováno
Plzeň proti Zlínu hladce vyhrála.
Plzeň proti Zlínu hladce vyhrála.
Profimedia
Viktoria Plzeň porazila ve 14. kole FORTUNA:LIGY Zlín na jeho půdě 3:0 a čtvrtou výhrou v řadě si upevnila pozici na špici tabulky. Úřadující mistr nemohl spoléhat na Jhona Mosqueru (32), jenž byl v posledních týdnech za zbytečné vykartování podroben vlně kritiky. Uvolněného místa v základní sestavě dokonale využil Erik Jirka (25), jenž o výsledku rozhodl dvěma góly a asistencí

Lídr tabulky od začátku držel míč a sem tam i vystřelil, v první čtvrthodině však zlínské fotbalisty spíše oťukával. To se změnilo ve 20. minutě, kdy se prosadil Erik Jirka. Ten si naběhl na prodloužený centr a prostřelil krajana Mateje Rakovana na bližší tyč.

Slovenský brankář zajisté nemohl mít u takového gólu čisté svědomí. Plzeň po zbytek půle hrála hlídala hru a i přesto, že se do výraznějších šancí nedostávala, díky svému profesorskému fotbalu zápas ovládala.

Statistiky utkání Zlín - Plzeň

Jirka se vyznamenal i na začátku druhého dějství, kdy chirurgicky přesně naservíroval přihrávku Tomáši Chorému, který po další chybě Rakovana a špatném návratu obránce Václava Procházky v poklidu doklepl míč do prázdné brány. One man show slovenského křídelníka ale nebyla u konce. V 68. minutě Chorý famózně přenesl míč, Jirka si ho stáhl do běhu hrudníkem a prostřelil Rakovana potřetí. Západočeši pak už protočili sestavu a zápas vzhledem k luxusnímu náskoku v klidu dohrávali.

Viktoriáni tak potvrdili roli favorita a ze Zlína si odvezli plný bodový zisk. Ševci budou moci napravit svůj výkon 5. listopadu na půdě Bohemians. Plzeň se tentýž den střetne doma se Spartou.

Livesport hráč utkání: Erik Jirka (Viktoria Plzeň)

Tabulka FORTUNA:LIGY
Flashscore