AC Milán v lize znovu klopýtl, bod si ze San Sira odvezla Salernitana

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
AC Milán v lize znovu klopýtl, bod si ze San Sira odvezla Salernitana
AC z utkání vydolovalo jen bod.
AC z utkání vydolovalo jen bod.AFP
Fotbalisté milánského AC se ve 26. kole Serie A příliš nepoučili z předchozí ligové porážky a v domácím duelu se Salernitanou brali pouze bod za remízu 1:1. I přes velkou aktivitu domácích se dlouho hrálo bez vstřelené branky, což změnil až v nastavení úvodního dějství Olivier Giroud (36). Na gól francouzského kanonýra ovšem dokázal ve druhé půli odpovědět nejlepší střelec Boulaye Dia (26).

Navzdory předzápasovým očekáváním vstoupili hráči Salernitany do utkání aktivně. Byli to ale Milánští, kteří postupně získávali herní převahu. Do první gólové příležitosti se dostal Rafael Leao, jenž bohužel pro něj nasměroval svou střelu pouze vedle levé tyče branky Guillerma Ochoy. Po rohovém kopu zakončoval ve 29. minutě akrobatickým kopem přes hlavu zkušený Giroud, jeho pokus ovšem proletěl těsně nad břevnem hostující branky.

O čtyři minuty později měli možnost otevřít skóre také Sousovi svěřenci, jenže rána Grigorise Kastanose zamířila těsně vedle pravé tyče. Stav se tak poprvé měnil až v nastavení úvodního dějství, kdy se po rohovém kopu hlavou prosadil Giroud.

Utkání AC Milán – Salernitana 1:1

V aktivním tempu hry pokračovali Rossoneri i po přestávce, žádnou z příležitosti k navýšení vedení však nevyužili. Šok pro domácí příznivce přinesla 61. minuta, kdy se po ojedinělém útoku Salernitany radoval z vyrovnávací trefy senegalský střelec Dia. Ve snaze o navrácení vedení zpět na svoji stranu vrhli Milánští ihned po inkasované brance všechny síly do útoku.

Navzdory herní převaze se ale k přímému ohrožení Ochoovy branky přes nepropustnou obranu hostů dlouho nedostávali. Výjimkou byl pokus hlavou Divocka Origiho, kterému ve skórování zabránil skvělý Ochoa. Žádná z dalších příležitostí svěřenců Stefana Pioliho v závěrečných minutách na konečné remíze 1:1 už nic nezměnila.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport

Zápas tak skončil nečekanou ztrátou milánského týmu. Ten se v příštím kole 18. března představí na hřišti Udinese, Salernitana tentýž den přivítá Bolognu.

Livesport hráč utkání: Boulaye Dia (Salernitana)