Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Motivační řeč Zlatana padla na úrodnou půdu, o výhře AC Milán rozhodl Giroud

Oliver Giroud se prosadil nechytatelnou hlavičkou ve druhé půli.
Oliver Giroud se prosadil nechytatelnou hlavičkou ve druhé půli.AFP
AC Milán porazil ve 22. kole Serie A na San Siru FC Turín 1:0, první letošní vítězství domácích na vlastním stadionu zařídil po změně stran Olivier Giroud. Výhra byla pro Rossoneri o to sladší, že si ji připsali v jubilejním 3000. utkání v nejvyšší lize. Tohoto milníku dosáhli jako teprve čtvrtý italský klub v historii. Další pozitivní zprávou byla přítomnost Zlatana Ibrahimoviče v zápasové nominaci. Švéd se alespoň na lavičce objevil vinou vleklého zranění vůbec poprvé v sezoně a už před duelem se vyjádřením v médiích snažil namotivovat trápící se spoluhráče. Na straně Býků naopak opět scházel zraněný David Zima.

AC Milán – FC Turín 1:0

Velká nepohoda hráčů AC, kteří nastoupili v netradičních zelených dresech, se v úvodu utkání projevovala spoustou nepřesností, čehož se snažili využít aktivně presující Býci. Jako první zahrozil po chybě v rozehrávce Rossoneri Aleksej Mirančuk. Ruský záložník však zpoza vápna pálil nad břevno. V 18. minutě neuspěl s prudkou přízemní střelou ani jeho spoluhráč Antonio Sanabria.

Statistiky zápasu –⁠ FC Turín
Statistiky zápasu –⁠ FC TurínOpta by Stats Perform

Milánští se v dalším pokračování prvního poločasu dostali více do hry, žádnou vyloženou příležitost si ovšem nevypracovali. Domácí vstoupili do druhého dějství o poznání lépe. Nejprve pálil v 54. minutě Rafael Leao, jehož pokus výborným zákrokem zneškodnil Vanja Milinkovič-Savič. Na srbského gólmana nevyzrál o chvíli později ani z nadějné pozice zakončující Giroud.

Zkušený útočník si však spravil chuť krátce po hodině hry, kdy nechytatelnou hlavičkou zužitkoval centr Thea Hernándeze. Právě francouzský obránce mohl v závěru pojistit výhru Milána, jenže ve stoprocentní příležitosti v šestnáctce vůbec netrefil bránu.

Aktuální tabulka Serie A
Aktuální tabulka Serie ALivesport