Inter prohrál v Boloni a Neapol bude v čele Serie A po víkendu hřát náskok 18 bodů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter prohrál v Boloni a Neapol bude v čele Serie A po víkendu hřát náskok 18 bodů

Aktualizováno
Riccardo Orsolini slaví gól, jímž rozhodl o vítězství nad Interem.
Riccardo Orsolini slaví gól, jímž rozhodl o vítězství nad Interem.AFP
Neapol udělala sobotní výhrou 2:0 v Empoli, na níž se jedenáctým gólem v posledních deseti zápasech podílel nigerijský kanonýr Victor Osimhen, další krok k prvnímu titulu od éry Diega Maradony. V čele tabulky Serie A tak 14 kol před koncem navýšila náskok na přepychových 18 bodů před smečkou pronásledovatelů, jimž vévodí Inter. Ten ztrátu ve 24. kole nesnížil, v Boloni překvapivě prohrál 0:1. Jeho městský rival AC se na něj bodově dotáhl po domácím vítězství nad Atalantou, za níž v samém závěru naskočil Lukáš Vorlícký.

Boloňa – Inter 1:0

Statistiky zápasu Boloňa – Inter
Statistiky zápasu Boloňa – InterOpta by Stats Perform

Hráčům zápas velmi komplikoval podmáčený trávník umocněný silným větrem, což pro oba celky znamenalo obtížnou cestu k brankám soupeřů. Už v průběhu první půle ale měli blíže ke skórování domácí a po změně stran se skutečně dočkali, když stejně jako v minulém ligovém klání rozhodl o triumfu Chrtů Riccardo Orsolini. Osmnáctibodová ztráta Nerazzurri na v pohodě hrající Neapol tak začíná působit jako nedostižná.

Salernitana – Monza 3:0

Salernitana ve druhém utkání pod vedením kouče Paula Sousy uspěla, když doma porazila Monzu. Všechny góly padly až po změně stran, přičemž o ten úvodní se v 52. minutě postaral parádním způsobem Lassana Coulibaly. Na střelecké listině se objevil také nestárnoucí Antonio Candreva, ten navíc k přesnému zásahu přidal rovněž asistenci. Hosté si tak poprvé od konce října připsali dvě po sobě jdoucí ligové porážky.

Statistiky zápasu Salernitana – Monza
Statistiky zápasu Salernitana – MonzaOpta by Stats Perform

Udinese – Spezia 2:2

Hned v úvodu otevřel střeleckou listinu hostující M’Bala Nzola, a ačkoliv Friulani otočili stav zápasu, stejný hráč nakonec rozhodl o dělbě bodů. Autor už 11 ligových branek se přitom v základní sestavě objevil po více než měsíci, během nějž laboroval se zraněním. Orli sice přišli o působivou statistiku hovořící o tom, že v Serii A v Udine nikdy neztratili ani bod, s nerozhodným výsledkem však mohl být nový trenér Leonardo Semplici spokojený.

AC Milán – Atalanta 2:0

Derby lombardských celků rozhodla situace z 25. minuty, kdy si tvrdou ránu domácího Thea Hernándeze smolně srazil za svá záda hostující brankář Juan Musso. Kouč Rossoneri Stefano Pioli tak oslavil 800. odkoučovaný zápas, přičemž z této porce jich 169 bylo právě na lavičce milánského mužstva. Zatímco v minulém kole odehrál Lukáš Vorlický za celek z Bergama přes čtvrt hodiny, tentokrát jen posledních sedm minut.

Tabulka Serie A
Tabulka Serie ALivesport