V rakouském Gurglu kralovali domácí slalomáři, stupně vítězů obsadili Feller, Schwarz a Matt

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V rakouském Gurglu kralovali domácí slalomáři, stupně vítězů obsadili Feller, Schwarz a Matt

Stupně vítězů patřili v Rakousku domácím lyžařům.
Stupně vítězů patřili v Rakousku domácím lyžařům.Profimedia
Úvodní slalom sezony Světového poháru ovládli při premiéře v Gurglu domácí rakouští lyžaři, kteří obsadili kompletní stupně vítězů. Zvítězil Manuel Feller (31) před Marcem Schwarzem (28) a Michaelem Mattem (30).

Feller třetí výhrou v kariéře zároveň ukončil 17 závodů dlouhé čekání rakouských slalomářů na pohárové vítězství. Vicemistr světa z roku 2017 vyhrál suverénně s téměř sekundovým náskokem první kolo, a i když v druhé jízdě hodně ztratil, uhájil o 23 setin první místo.

"Není nic hezčího než vítězství. Až na vítězství, po němž stojíte na pódiu se svými reprezentačními kolegy," uvedl Feller. Naposledy obsadili rakouští muži stupně vítězů po sjezdu v Garmisch-Partenkirchenu v únoru 2015.

Nejlepší čas druhého kola zajel Schwarz, po jehož jízdě byl závod před posledními pěti startujícími na několik minut přerušen kvůli klimatickým aktivistům. Ti pronikli do cílového prostoru a postříkali sníh oranžovou barvou. Ochranka je následně odvedla. Televizní záběry zachytily, jak jim za přerušení závodu nadává elitní norský slalomář Henrik Kristoffersen.

Lyžařům se v Gurglu podařilo na čtvrtý pokus úspěšně zahájit sezonu Světového poháru. Rozjetý úvodní obří slalom v Söldenu byl kvůli větru zrušen a špatné počasí si minulý víkend vyžádalo odvolání obou sjezdů pod Matterhornem. Čeští reprezentanti v Ötztalských Alpách nestartovali.

Světový pohár bude pokračovat za dva týdny rychlostními závody v Beaver Creeku, slalomáři se představí týden nato ve Val d'Isére.

SP v Gurglu: Slalom mužů