Ledecká si na návrat na sjezdovku počká, první sjezd sezony SP se kvůli větru nepojede

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ledecká si na návrat na sjezdovku počká, první sjezd sezony SP se kvůli větru nepojede
Pod Matterhornem fouká silný vítr.
Pod Matterhornem fouká silný vítr.Profimedia
Sobotní první sjezd Světového poháru na nové trati pod Matterhornem, v němž se měla vrátit do lyžařského seriálu po dlouhé pauze Ester Ledecká (28), se kvůli silnému větru nepojede. V zimním středisku Zermatt/Cervinia je v plánu druhý sjezd v neděli.

Mezinárodní lyžařská federace (FIS) dnes ráno kvůli špatnému počasí nejprve posunula start z 11:45 na 12:30 a zhruba dvě hodiny před začátkem závod definitivně odvolala. "Ženský sjezd byl zrušen kvůli silnému větru a nepříznivé předpovědi na dnešek," uvedla FIS.

Závody na ledovci v atraktivním prostředí na úpatí Mattehornu tak nadále provází smůla na počasí. Loňskou premiéru pro muže i ženy zrušil nedostatek sněhu, letos měli opačný problém muži, kteří minulý týden zvládli jen jeden ze tří tréninků a o oba víkendové sjezdy přišli kvůli přívalům nového sněhu a silnému větru.

Lyžařky na sjezdovce Gran Becca tento týden také odjely pouze jeden trénink, v němž Ledecká ve čtvrtek obsadila 21. místo. Ženy na rozdíl od mužů nemají v plánu přeshraniční sjezd se startem ve Švýcarsku a cílem v Itálii, zkrácená trať se nachází pouze na italském území.

Trojnásobná olympijská vítězka na snowboardu a lyžích Ledecká se vrací do Světového poháru po loňském zranění klíční kosti. Po dvou operacích přišla o celou sezonu na lyžích, na nichž závodila naposledy loni v březnu.

"Trénink jsem si hrozně užila a těšila jsem se na dnešek, protože mně se ten kopec moc líbí. Ale prostě tak to je, s počasím člověk nic moc nenadělá," řekla Radiožurnálu trojnásobná olympijská vítězka na snowboardu a lyžích Ledecká, jež se vrací do Světového poháru po loňském zranění klíční kosti. Po dvou operacích přišla o celou sezonu na lyžích, na nichž závodila naposledy loni v březnu. "Od posledního sloupu gondoly ke konci to tam s vámi docela mává a na posledním skoku si myslím, že bychom ulétly slušně," dodala k podmínkám na trati.

SP Zermatt-Cervinia: Sjezd