Alves dočasně opustil vězení. Bývalý hvězdný obránce složil milionovou kauci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alves dočasně opustil vězení. Bývalý hvězdný obránce složil milionovou kauci

Dani Alves před soudem.
Dani Alves před soudem.Profimedia
Brazilský fotbalista Dani Alves, v únoru odsouzený na čtyři a půl roku za znásilnění, složil kauci milion eur (asi 25,3 milionu korun) a opustil vězení. Přijetí finanční záruky potvrdil dnes soud v Barceloně, který minulý týden rozhodl, že Alvesovi umožní dočasné propuštění, než se vyřeší jeho odvolání. O několik hodin později se Brazilec ocitl po čtrnácti měsících na svobodě.

Státní televize RTVE jeho odchod z vězeňského zařízení Brians 2 v doprovodu právničky přenášela živě. Alves se zdržel komentáře a odjel připraveným vozem. Propuštěn byl do doby, než padne verdikt o jeho odvolání proti trestu.

Jako další podmínku vedle kauce musel Alves odevzdat brazilský i španělský pas, aby nemohl odcestovat ze země. Navíc má nařízeno se pravidelně hlásit úřadům a nesmí se přibližovat k oběti.

Poslední sezony Daniho Alvese.
Poslední sezony Daniho Alvese.Livesport

Čtyřicetiletý Alves byl před měsícem odsouzen na čtyři a půl roku vězení za sexuální napadení. Toho se podle obvinění dopustil předloni v prosinci v nočním klubu v Barceloně, zatčen byl loni 20. ledna a od té doby byl ve vyšetřovací vazbě.

Všechny jeho dosavadní žádosti o propuštění soud kvůli vysokému riziku útěku zamítl. Fotbalista uspěl až s poslední žádostí o dočasné propuštění z vězení do doby, než se rozhodne o jeho odvolání. Ve vězení si dosud odpykal zhruba čtvrtinu trestu. Protistrana na rozhodnutí soudu o dočasném propuštění zareagovala s rozhořčením, právní zástupkyně oběti verdikt ostře zkritizovala jako "spravedlnost pro bohaté".