Ancelotti po vyhrané bitvě proti Barceloně: Snažil jsem se nic nevymýšlet

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ancelotti po vyhrané bitvě proti Barceloně: Snažil jsem se nic nevymýšlet
Carlo Ancelotti připravil svůj tým na velké utkání skutečně dobře.
Carlo Ancelotti připravil svůj tým na velké utkání skutečně dobře.Profimedia
Jules Koundé (23) z Barcelony a Luka Modrič (37) z Realu Madrud byli prvními protagonisty, kteří po slavném El Clásiku sdělili své pocity. Francouz byl zklamán výsledkem a domníval se, že jeho Barcelona i přes prohru 1:3 nehrála špatně. Chorvat je naopak po upevnění pozice na čele La Ligy více než spokojený. Trenér vítězů Carlo Ancelotti (63) také prozradil, co pomohlo Realu získat všechny body.

Fotbalisté Realu Madrid mají za sebou perfektní den. Na domácím hřišti, před svými fanoušky a s téměř dokončenou přestavbou stadionu Santiago Bernabéu si tým připsal vítězství, které by mohlo určit další vývoj La Ligy.

Góly Karima Benzemy, Federica Valverdeho a Rodryga byly pro Madrid slušnou vzpruhou. Teď se navíc ještě očekává, že první jmenovaný převezme v pondělí v Paříži ceněný Zlatý míč. Jeho spoluhráč Luka Modrič mu na konci bitvy pogratuloval.

"Všichni víme, jak to se Zlatým míčem dopadne. Za Karima jsme moc rádi a doufáme, že vyhraje. Zaslouží si to za všechno, co dokázal a stále dokáže," vysvětlil chorvatský záložník.

Statistiky utkání Real Madrid - Barcelona

Modrič, který byl také jedním z nejvýraznějších hráčů zápasu, prohlásil, že Real Madrid je s výsledkem více než spokojený. Zároveň však uznal, že tým se v závěrečné části zápasu trápil.

"Jsme rádi za vítězství, za předvedenou hru a chceme poděkovat fanouškům za atmosféru, kterou vytvořili. Věděli jsme, že přijde chvíle, kdy se budeme trápit, protože oni dobře drží míč a my musíme důrazněji bránit. To jsme udělali a byli jsme přesvědčiví směrem dopředu. Podle mého názoru jsme odehráli skvělý zápas."

Nálada v kabině Realu je teď více než pozitivní. Díky tomuto výsledku mají Los Blancos na kontě již devět zápasů bez porážky. Barcelona naopak utrpěla porážku, která je z emocionálního hlediska pro mužstvo obrovskou ranou.

Čelo La Ligy
Čelo La LigyFlashscore

"Jsem velmi zklamaný. Nemyslím si, že jsme hráli špatně, ale v prvním poločase jsme selhali v přechodové fázi. Když Real nemá míč, vypadá to, že se trápí, ale pak dají dva góly. Musíme se z toho poučit," řekl Jules Koundé, obránce hostí.

Základem úspěchu je sebedůvěra

Carlo Ancelotti odhalil taktiku, díky níž Real Madrid slovutné El Clásico vyhrál. Trenér nejprve uvedl, že tým si hodně věřil a díky svému klidu dosáhl dobrého výsledku. "Hodně jsme si věřili, s míčem i bez něj," myslí si.

Kromě toho Ancelotti řekl, že Eder Militao byl rozdílovým mužem v obraně. Brazilec dostal Roberta Lewandowskiho pod tlak a znemožnil mu řídit útoky Blaugranas. "Nechystal jsem tým na to, aby hlídal vyloženě Lewandowskiho, ale Militao si vedl velmi dobře. Kontrolovali jsme hráče mezi liniemi a první poločas byl velmi dobrý," řekl.

Nakonec se Ital vrátil k březnové porážce 0:4, tehdy se pokusil upravit některé části systému. Výsledkem tohoto nápadu byla ona vysoká porážka, která málem způsobila krizi uprostřed sezony. "Tentokrát jsem se snažil nevymýšlet a prostě jsem hráče postavil na jejich místo."

Další články k El Clásiku