Real – Barcelona 3:1. Bílý balet vyhrál úvodní El Clásico sezony a je novým lídrem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Real – Barcelona 3:1. Bílý balet vyhrál úvodní El Clásico sezony a je novým lídrem
Aktualizováno
Real – Barcelona 3:1. Bílý balet vyhrál úvodní El Clásico sezony a je novým lídrem
Real – Barcelona 3:1. Bílý balet vyhrál úvodní El Clásico sezony a je novým lídremAFP
Fotbalisté Realu Madrid porazili v utkání devátého kola La Ligy Barcelonu 3:1 a osamostatnili se v čele nejvyšší španělské soutěže. Los Blancos rozhodli o zisku tří bodů v prvním poločase, to svůj čtvrtý gól v sezoně vstřelil jak Karim Benzema (34), tak Federico Valverde (24).

První velká příležitost utkání přišla ve 12. minutě zápasu. Toni Kroos vyslal do samostatného úniku Viníciuse Juniora, jehož střelu Ter Stegen vyrazil pouze k Benzemovi a francouzský kanonýr uklidil míč do odkryté sítě.

Srovnání mohlo přijít ve 25. minutě. Lewandowski se osamocený dostal k přízemnímu centru, ale před odkrytou brankou ve skluzu z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil. O 10 minut později se o slovo přihlásil opět Real a opět gólově. Valverde napřáhl zpoza šestnáctky a přízemní střelou na zadní tyč zvýšil na 2:0.

Po změně stran se diváci na Santiago Bernabeu radovali potřetí, jenže branka Benzemy tentokrát nebyla uznána kvůli ofsajdu. I v dalším průběhu druhé půle Bílý balet pohodlně kontroloval dění na trávníku a nepouštěl Barcelonu do mnoha šancí, v závěrečné dvacetiminutovce ale hosté zvýšili obrátky a příležitosti přicházely.

Statistiky utkání Real Madrid - Barcelona

V 78. minutě nebezpečně vypálil střídající Ansu Fati, ale Andrij Lunin nakonec zasahovat nemusel, protože střela prosvištěla vedle pravé tyče. O pět minut později už se ale hosté radovali. Na zadní tyči se dostal k míči osamocený Ferrán Torres a rozvlnil síť. Jejich naděje však v závěru zhatil Eric García, jenž ve vlastním vápně nedovoleně zastavil Rodryga. Sám faulovaný se postavil k penaltě a neomylně svou střelu poslal za záda bezmocného ter Stegena.

Real Madrid ovládl 250. soutěžní klání proti Barceloně a osamostatnil se v čele ligy. Další utkání jej čeká 19. října proti Elche, Katalánci budou o den později hostit Villarreal.

Livesport hráč utkání: Federico Valverde (Real Madrid)

Čelo La Ligy
Čelo La LigyFlashscore

Další články k El Clásiku

Výsledky La Ligy

Tabulka La Ligy