Real – Barcelona v číslech. Jaký je nejčastější výsledek a kdy se naposledy trefil Benzema?

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Real – Barcelona v číslech. Jaký je nejčastější výsledek a kdy se naposledy trefil Benzema?
Real – Barcelona v číslech. Jaký je nejčastější výsledek a kdy se naposledy trefil Benzema?
Real – Barcelona v číslech. Jaký je nejčastější výsledek a kdy se naposledy trefil Benzema?Profimedia
Při pohledu na statistiky to nevypadá, že by měla být v tomto El Clásiku k vidění nějaká záplava gólů. K největším přednostem Realu i Barcelony patří v této sezoně obrana, zatímco ofenziva v posledních týdnech u obou týmů mírně skomírá. Katalánský klub navíc prochází i celkovým poklesem formy. Chytne se v nejprestižnějším duelu podzimu?

Vzájemná bilance v lize

Celková

Real – Barcelona    184   76-35-73   295:295

Posledních 10 zápasů

Real – Barcelona     10        4-2-4        12:18

Pozn.: čísla ve sloupcích znamenají (z pohledu Realu) výhry, remízy, prohry.

I po téměř 100 letech či téměř dvou stovkách vzájemných ligových zápasů je mezi oběma velikány bilance vzácně vyrovnaná. Je až k nevíře, že co se týče gólů, platí to do puntíku. Oba týmy už se utkaly v přípravě na sezonu v americkém Las Vegas a z nejtěsnější výhry 1:0 se radovala Barca. Na straně poražených však chyběl Francouz Benzema.

Dlouhodobá forma

Real

Na rozdíl od svého rivala ještě v sezoně nepohrál. Ve 12 zápasech jen dvakrát remizoval, zbylé duely ovládl. Naposledy jej zdolala právě Barca ve zmíněné přípravě.

Barcelona

Vede sice ligu (o skóre před Realem), jenže o level výš v Champions League jí to příliš nejde. Ze čtyř utkání dokázala vyhrát jen jednou nad Plzní.

Tabulka La Ligy
Tabulka La LigyLivesport

Útok

Real

Momentálně v útlumu. Benzema si po zranění stěžuje na únavu, naposledy se trefil na konci srpna! A bez něj klesla produkce – ve třech ze čtyř minulých duelů dal Real jediný gól.

Barcelona

Také se po úvodní smršti mírně zasekla. V Mnichově a v Miláně dokonce vyšla úplně naprázdno. V lize má ale s 20 trefami (průměr 2,5 gólu na utkání) pořád nejlepší čísla.

Obrana

Real

Co se týče domácí soutěže, má zcela stabilní úspěšnost. V sedmi z osmi duelů nového ročníku inkasoval vždy jen jednou (z toho pětkrát v prvním poločase).

Barcelona

Zní to zvláštně, ale defenziva je (alespoň v LaLize) aktuálně nejsilnější zbraní týmu. Kapituloval pouze jednou v osmi duelech, v nichž obrana povolila na branku jen 20 střel.

Disciplína

Real

Ve Španělsku nejslušnější tým. V průměru se dopustí necelých devíti faulů na zápas a také jeho devět žlutých karet je celkovým minimem této ligové sezony.

Barcelona

Má ve svém středu jednoho z nejprudčejších hráčů. Defenzivní štít Sergio Busquets nasbíral v pouhých šesti ligových utkáních červenou a tři žluté karty.

3 hráči ve formě

Real

Vinícius

S pěti trefami je tenhle 22letý Brazilec nejlepším střelcem klubu v lize. A kouč Ancelotti na něj sází – v lize jej z celkových 720 minut nechal odpočinout jen na 14.

Rodrygo

Další mladá brazilská puška a pravý hrot útočného trojzubce Realu. Se třemi zásahy a dvěma přihrávkami je šestým nejproduktivnějším hráčem celé La Ligy.

Luka Modrič

Úspěšnost jeho přihrávek se v každém zápase pohybuje kolem 90 %, to je skvělé číslo. Navíc jeho pasy jsou nebezpečné, jen dva hráči v lize vytvořili víc gólových šancí než on.

Barcelona

Robert Lewandowski

Kulomet, na který je spoleh. Polský šutér se trefil v šesti ligových duelech po sobě, v Barce si zatím drží průměr víc než jednoho gólu na zápas (1,29).

Marc-Andre ter Stegen

Zeď. Pustit za osm zápasů jen jediný gól, to je obdivuhodný výkon. Na německého brankáře šlo za zmíněný časový úsek dohromady 20 střel.

Gavi

Nejvytěžovanější hráči Barcy v lize? Výše zmíněné dvě hvězdy a za nimi teprve 18letý talent. Mladík dře stejně tak dozadu, jako je vidět vepředu.

Z databanky Livesportu

Výhra nad Getafe minulou sobotu byla pro Carla Ancelottiho 90. ligovou na lavičce Realu. V historické bilanci královského klubu se tak italský kouč dostal na třetí místo za Miguela Muñoze (257) and Zinedina Zidana (124).

Než Barcelona letos březnu svého rivala ponížila triumfem 4:0 na jeho hřišti, táhl Real šňůru pěti výher v El Clásiku za sebou. Jedná se o druhou nejdelší sérii úspěchů ve vzájemných duelech (tou nejdelší je sedm výher v podání Realu od dubna 1962 do února 1965).

Nejčastější výsledek mezi oběma odvěkými rivaly je 2:1. Skončilo tak už 45 jejich zápasů (z celkových 283 ve všech soutěžích, tedy přibližně každý šestý). A také dvě z posledních tří střetnutí v lize.

Preview zápasu Real Madrid - Barcelona