Real – Barcelona: Ancelotti potvrdil, že se v El Clásicu bude muset obejít bez Courtoise

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real – Barcelona: Ancelotti potvrdil, že se v El Clásicu bude muset obejít bez Courtoise

Real – Barcelona: Ancelotti potvrdil, že se v El Clásicu bude muset obejít bez Courtoise
Real – Barcelona: Ancelotti potvrdil, že se v El Clásicu bude muset obejít bez CourtoiseAFP
Trenér Realu Carlo Ancelotti (63) dnes vystoupil na tiskové konferenci před nedělním El Clásikem. Po nejasnostech souvisejících se zdravotním stavem brankáře Thibauta Courtoise (30) Ital nakonec vyloučil jeho start v brance proti Barceloně. Na druhou stranu bude moci kouč Realu počítat s Antonio Rüdigerem (29), který se zotavil po úderu do obličeje, který utrpěl v zápase Ligy mistrů. Ancelotti nepředpokládá, že by se špatná forma Barcelony projevila v La Lize, kde jsou podle něj "úžasní". Zároveň také pochválil hned několik svých hráčů, jako jsou Rodrygo, Benzema nebo Militao.

O přípravách na El Clásico

"Na utkání se připravujeme jako obvykle. Pro fanoušky je tento zápas výjimečný, protože se jedná o duel dvou skvělých týmů. Stejně jako všechny El Clásika je to speciální utkání, ale připravujeme se stejným způsobem jako ostatní. K tomu je třeba připočíst emocionální stránku, tlak, stres, klid a vše, co k takové bitvě patří."

O stavu Thibauta Courtoise

"Trénoval velmi málo a není v pohodě, takže v neděli je jeho start vyloučen. Příští týden bude trénovat souvisleji. Uvidíme ve středu nebo příští neděli, ale důležité je, že se z problému dostal a teď už jen potřebuje trénovat."

O Antoniu Rüdigerovi

"Je v pořádku. Potřebuje jen masku, aby se rána znovu neotevřela, ale nemá žádné potíže a cítí se komfortně. Má spoustu elánu a je to bojovník."

O poločasech dobrých pro Real Madrid a špatných pro Barcelonu

"Musíte vzít v úvahu charakteristiky týmů. Mají velmi dobré první poločasy, ve druhých poločasech jsme zase lepší my. Mohl by to být jeden z aspektů zápasu. Bude to na něj mít vliv a my to bereme v úvahu."

O Rodrygovi

"Když si vzpomenu na Rodryga, vybaví se mi výjimečný a silný hráč. Loni si vedl lépe jako náhradník, protože nedostával takové minuty, jaké mu dávám v této sezoně. Dokazuje, že hrát jako střídající hráč mu jde také velmi dobře. Může hrát na všech útočných pozicích a to je pro něj výhoda."

O nové taktice na Barcelonu

"Nechci vymýšlet, nikdy jsem to nedělal. Ve fotbale vynálezci neexistují. Loni jsem se snažil něco vymyslet a dostal jsem nakládačku. Tým, který má jasno v tom, co má na hřišti dělat, útočit, bránit? Tak vypadají zápasy na nejvyšší úrovni, hrajeme proti velkému soupeři a musíme hrát komplexní hru jak v útoku, tak v obraně. Jen tak se dají vyhrávat zápasy a tituly."

O špatné formě soupeře

"Musím se podívat na tým, který kromě jedné remízy vyhrál všechny zápasy v La Lize. V domácí soutěži mají velmi dobrou formu a na to se díváme. I když měli problémy v Lize mistrů, v La Lize se jim daří skvěle."

Forma Realu Madrid (15.10.)
Forma Realu Madrid (15.10.)Livesport

O loňské porážce 0:4

"Žádné video jsem jim neukázal. Hráči znají své soupeře velmi dobře. Loňský zápas nás neovlivní, je tu nová sezona a další El Clásico. Těšíme se na něj, všichni se na něj těší už den předem. Chceme našim fanouškům předvést dobrý výkon. Nebude to zápas, ve kterém jde o všechno. Je to výjimečný zápas, ale sezona je velmi dlouhá a zápas přichází brzy. Rádi bychom ho vyhráli a díky tomuto natěšení si myslím, že si ho více užijeme."

O tom, komu by porážka ublížila více

"Nevím, jak na tom jsou. Musíme myslet na naši hru a snažit se vyhrát. Barcelona je tým, který má všechny předpoklady k tomu, aby prožil skvělou sezonu."

O Militaově sezoně

"Hraje velmi dobře, má větší vytíženost než v loňském roce. Je na velmi vysoké úrovni a má individuální a fyzické kvality středního obránce na špičkové úrovni."

O Benzemově startu sezony

"Tento týden jsem ho viděl v mnohem lepším stavu, jeho kondice se hodně zlepšila. Jsem přesvědčen, že v El Clásiku uvidíme stejného Karima, jakého jsme vídali vždycky."

O různých způsobech hry

"Historie Barcelony mluví sama za sebe. Vyznávají styl, který se líbí fanouškům i klubu. Respektuji to a neříkám, že to není správné. Je to představa fotbalu, kterou mají, která jim přinesla úspěch a stále ji mají. Jiné týmy uvažují jinak. Já si myslím, že mít jen jeden styl není to nejlepší, protože hráči se mění. Nejdůležitější je, aby hráči byli spokojeni se stylem, který hrají."

O tom, zda mu pomůže, že viděl, jak hrál Inter na Camp Nou

"Hrajeme jinak než Inter. Inter ukázal odvahu. Nevzdali se když inkasovali gól a hráli velmi efektivně. Nemyslím si, že by to naší hře pomohlo, protože to bude jiný, vyrovnaný zápas."

O tom, jak Rüdiger pomáhá obraně

"Je velmi silný v soubojích a hlavičkách v obou šestnáctkách. Není překvapením, že proti Šachtaru skóroval. Stejně jako Militao má takovou kvalitu v hlavičkování. To, co přináší nejvíce, je jeho mentalita a osobnost. Je to vítěz a v tréninku se nikdy nezastaví."

Preview zápasu Real Madrid - Barcelona