Arsenal – Man. United 3:2. Nketiah hrdinou šlágru, utkání rozhodl v úplném závěru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal – Man. United 3:2. Nketiah hrdinou šlágru, utkání rozhodl v úplném závěru
Aktualizováno
Arsenal ovládl napínavý šlágr Premier League.
Arsenal ovládl napínavý šlágr Premier League.AFP
Fotbalisté Arsenalu zvítězili v ostře sledovaném duelu 21. kola Premier League na domácím hřišti nad Manchesterem United 3:2. Jako první se z gólu radovali hosté poté, co se prosadil ve skvělé formě hrající Marcus Rashford (25), který po návratu z Kataru skóroval v soutěžních zápasech již devětkrát. Kanonýři však nesložili zbraně a utkání dokázali otočit, na čemž měl největší podíl dvougólový Eddie Nketiah (23). Jeho vítězná branka z 90. minuty byla už jeho 13. v posledních 13 domácích kláních, do nichž zasáhl.

Zaplněné tribuny Emirates Stadium sledovaly od úvodních minut velkou aktivitu ze strany obou celků. Jako první udeřil v 17. minutě Manchester United a o gól se nemohl postarat nikdo jiný než v životní formě hrající Rashford. Anglický útočník nádherně obehrál Thomase Parteyho a následnou dalekonosnou střelou k levé tyči otevřel skore zápasu.

Hostům ovšem vedení příliš dlouho nevydrželo. O sedm minut později totiž našel Granit Xhaka přesným centrem na zadní tyči Eddieho Nketiaha, jenž hlavou překonal bezmocného Davida de Geu. Velkou příležitost měl ve 28. minutě na druhé straně Scott McTominay, jeho pokus z dálky ale Aaron Ramsdale zlikvidoval, a do šaten se tak nakonec šlo po intenzivní první půli za stavu 1:1.

Utkání Arsenal – Man. United 3:2

Jestliže měli Rudí ďáblové povedenější vstup do prvního dějství, pak do toho druhého naskočil lépe Arsenal. Po osmi minutách na trávníku totiž přišel pro svěřence Erika ten Haga obrovský šok, když Saka z ničeho nic udělal kličku do středu pole a výstavní pumelicí k levé tyři překonal španělského brankáře. Tentokrát to byli Kanonýři, kteří své vedení téměř ihned ztratili. O pár minut později se Ramsdale při rohovém kopu United nedohodl s Takehirem Tomiyasuem, centrovaný míč neudržel ve svých rukou, a dovolil tak Martínezovi z následné dorážky srovnat.

Aktivní Saka prokázal skvělou kopací techniku i po hodině hry, tentokrát mu ovšem ke gólu chyběly milimetry, jelikož s přispěním teče trefil pravou tyč. Ve velmi napínavém a atraktivním závěru to přece jen nakonec byli Londýňané, kteří rozjasali domácí tribuny. Hrdinou Gunners se stal Nketiah, který nádhernou patičkou tečoval střelu Martina Odegaarda za záda de Gey.

Livesport hráč utkání: Eddie Nketiah (Arsenal)

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport