Atalanta přehrála Empoli a upevnila si šesté místo, Sassuolu stačil gól k výhře

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Atalanta přehrála Empoli a upevnila si šesté místo, Sassuolu stačil gól k výhře

Rasmus Hojlund byl střelcem vítězné branky.
Rasmus Hojlund byl střelcem vítězné branky.AFP
Fotbalisté Bergama v dnešní předehrávce 27. kola Serie A po obratu porazili 2:1 Empoli. Atalanta vyhrála po čtyřech zápasech a upevnila si šesté místo, které jako poslední zaručuje start v pohárech. Sassuolo porazilo Spezii 1:0 gólem Domenica Berardiho (28) z penalty.

Sassuolo – Spezia 1:0

Do zápasu vstoupila lépe hostující Spezia, která během první minuty vyprodukovala hned dva nebezpečné střelecké pokusy, oba ale dokázala defenziva černozelených zblokovat. Celek z Ligurie i nadále nepolevoval v aktivitě a dělal domácím řadu problémů. Největší hrozbou byl dle očekávání Nzola, jenž své dvě zakončení z pravé strany ale mezi tři tyče nenasměroval a prozatím nepřidal svůj 13. ligový zásah.

Sassuolo se osmělilo až po půlhodině hry, kdy technickou střelou zpoza vápna orazítkoval břevno Berardi. Těsně před odchodem do šaten měl obrovskou příležitost otevřít skóre Matheus Henrique, avšak Dragowski předvedl proti jeho hlaviččce skvostný zákrok.

Aktuální forma Sassuola.
Aktuální forma Sassuola.Livesport

Polský čaroděj ukázal své umění i zkraje druhé půle, kdy tygřím skokem vyrazil pokus směřující do šibenice. O chvíli později zahrozil rychlým průnikem do vápna Laurienté, jenže ani on nedokázal protlačit míč do sítě.

V 71. minutě však již gólová píseň „I get knocked down“ na stadionu v Sassuolu hrála, když se proměněným pokutovým kopem prezentoval Berardi.

Atalanta – Empoli 2:1

Hned ve 2. minutě mohlo Empoli inkasovat. Davide Zappacosta poslal z pravé strany míč do pokutového území, kde ho ale ideálně netrefil Mario Pašalič, a jeho zakončení tak skončilo vysoko nad. V následujících minutách si sice Atalanta nevypracovala žádnou vyloženou šanci, i přesto ale dominovala a Empoli nedovolila v první půlhodině jediné střelecké zakončení.

Byli to ale paradoxně svěřenci Paula Zanettiho, kteří se těsně před poločasem dostali do vedení. Postaral se o to Ebuehi. Nigérijský obránce si naběhl do vápna a skvěle zakončil akci vedenou z levé strany hřiště.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport

Zasloužené vyrovnání nakonec přišlo v 58. minutě. Matteo Ruggeri z levé strany posadil míč na hlavu Martena De Roona a ten velmi přesný centr uklidil k pravé tyči branky Samueleho Perisana.

Od tohoto momentu si Nerazzurri nechávali míč hlavně pro sebe, ale příliš nebezpečí s ním generovat nedokázali, a hosté tak stále živili naději na bodový zisk. Toho se ale nakonec nedočkali. Čtyři minuty před koncem se totiž míč na malém vápně odrazil k Rasmusovi Hojlundovi a ten Perisana nekompromisně propálil.