Nezastavitelný Osimhen opět vyučoval a Neapol si v klidném tempu poradila s Empoli

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nezastavitelný Osimhen opět vyučoval a Neapol si v klidném tempu poradila s Empoli

Aktualizováno
Victor Osimhen dal gól v sedmém utkání v řadě.
Victor Osimhen dal gól v sedmém utkání v řadě.AFP
Neapol nepřibrzdilo ve 24. kole Serie A ani Empoli, které lídrovi soutěže doma podlehlo 0:2. Rozhodující moment přišel už v 17. minutě, kdy poslal míč do vlastní brány Ardian Ismajli. Pohodlnou výhru Partenopei pak o chvíli později stvrdil 19. ligovým zásahem Victor Osimhen. U něj zatím v průběhu celé sezony platí jednoduchá rovnice – jakmile v soutěžním duelu skóruje, jeho mužstvo zvítězí. Tentokrát hosty při cestě za třemi body nezastavila ani červená karta Mária Ruie ze 67. minuty. Ve druhém sobotním duelu vyhrálo Sassuolo v Lecce 1:0.

Empoli – Neapol 0:2

Tým z jihu Itálie si dle očekávání od úvodu vytvořil tlak, který poprvé gólově vyjádřil v 17. minutě. Po milimetrovém centru na zadní tyč, jehož autorem byl Chviča Kvaracchelija, vracel míč před bránu Piotr Zieliňski a do vlastní sítě si ho nešťastně srazil Ismajli. Gruzínská hvězda sehrála výraznou roli také při druhém zásahu Neapole.

Tentokrát Kvaracchelija vypálil zpoza vápna a jeho střelu po zásahu gólmana dorazil do odkryté brány Osimhen. Nejlepší střelec ligy málem přidal další trefu po chybné rozehrávce Empoli, ale tváří v tvář Guglielmovi Vicariovi neuspěl. Z následného rohového kopu ještě orazítkoval břevno hlavičkující Min-jae Kim.

Statistiky zápasu Empoli – Neapol
Statistiky zápasu Empoli – NeapolOpta by Stats Perform

Krátce po změně stran mířil z hranice vápna Hirving Lozano na zadní tyč, ale bránu domácích o kousek minul. Po necelé hodině hry dostal za Vicariova záda balon podruhé v zápase Osimhen, jenže zakončoval z ofsajdu. O chvíli později zkomplikoval situaci Neapole zbytečným vyloučením Rui. Portugalský obránce vleže nakopl nad ním stojícího protihráče a předčasně se poroučel do sprch. Svěřenci Luciana Spallettiho si i v oslabení zbylé minuty zkušeně pohlídali a nedovolili soupeři závěr zdramatizovat.

Lecce – Sassuolo 0:1

Po opatrném začátku utkání vyrobilo Lecce v 19. minutě chybu v rozehrávce na půli hřiště, což vykrystalizovalo až v nebezpečné zakončení Nedima Bajramiho. Albánský záložník však z bezprostřední blízkosti selhal, když poslal míč po zemi pouze do připraveného gólmana. Sassuolo si postupně vypracovalo více zajímavých šancí, avšak ani hlavička nikým nebráněného Ruana Tressoldiho cestu mezi tři tyče nenašla a týmy se odebraly do šaten bez branek.

Statistiky zápasu Lecce – Sassuolo
Statistiky zápasu Lecce – SassuoloOpta by Stats Perform

Po změně stran bylo mírně aktivnější Lecce, které si v 55. minutě vytvořilo ojedinělou příležitost. Rémi Oudin se ve vápně nikterak nerozpakoval a vyslal na branku soupeře jedovatý volej, který jen těsně minul tři tyče. O 10 minut později však na druhé straně zaúřadoval od rohového praporku Domenico Berardi, který na přední tyči našel střídajícího Kristiana Thorstvedta, jehož gólovou hlavičku lehce tečoval jeden z bránících hráčů. Obrovskou šanci na vyrovnání měl v 82. minutě Gabriel Strefezza, ke kterému se na hranici malého vápna šťastně odrazil míč. Dorážku však trestuhodně namířil vedle levé tyče.

Tabulka Serie A
Tabulka Serie ALivesport