Neapol udělala další krok k titulu, po ztrátě Interu i Lazia vede ligu už o 18 bodů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol udělala další krok k titulu, po ztrátě Interu i Lazia vede ligu už o 18 bodů

Aktualizováno
Gruzínec "Kvaradona" potvrdil proti Atalantě životní formu parádním gólem.
Gruzínec "Kvaradona" potvrdil proti Atalantě životní formu parádním gólem.AFP
Neapol odčinila domácí zaváhání z minulého kola a Atalantu ve 26. kole Serie A porazila 2:0. Rozhodující branku dal v 60. minutě Chviča Kvaracchelija (22), který se v této sezoně italské nejvyšší soutěže přímo podílel již na 20. gólu svého týmu. Po překvapivé porážce Interu na hřišti Spezie a remíze Lazia v Boloni vedou Partenopei ligu už o 18 bodů. Udinese uspělo na hřišti Empoli 1:0, vyrovnanou partii nejčastěji remizujících celků aktuálního ročníku rozhodl ve druhém dějství Rodrigo Becao (27).

Empoli – Udinese 0:1

Hned v úvodu si díky skvělé individuální práci Tommasa Baldanziho vybojovalo Empoli výhodu přímého kopu, který nakonec s pomocí odrazu od zdi skončil těsně vedle branky. Na druhé straně upoutal pozornost kamer Jaka Bijol, jenž hlavičkou po rohovém kopu jen těsně minul. Osud klání nezměnil o pár minut později ani Destiny Udogie, který se prodral až ke střele, ale skvěle připravený byl na brankové čáře další mladík ve službách Empoli Fabiano Parisi.

Zbytek poločasu byl spíše v režii Udinese, největší tutovku si však v jeho závěru připravili domácí. Po skvěle rozehrané standardce ale z dorážky jeden z hráčů v modrém pálil vedle. Diváci se dočkali úvodní branky až ve druhé půli. Na rohový kop ve vápně si nejlépe naskočil stoper Becao a nedal svou hlavičkou gólmanovi žádnou šanci. 

Statistiky zápasu Empoli – Udinese
Statistiky zápasu Empoli – UdineseOpta by Stats Perform

Zakrátko na něj mohl navázat Beto, jenže jeho efektní volej nůžkami nakonec skončil v rukavicích brankáře. Velmi aktivní Baldanzi ale nevzdával nic bez boje. Italský mladík byl u zrodu téměř všech akcí utkání a jinak tomu nebylo ani v 64. minutě. Jeho střelu mířenou k levé tyči ovšem parádně vytáhl Marco Silvestri. Azzurri si sice vytvořili náznaky slušných příležitostí, obrana Bianconeri ale zůstala pevná jako skála a udržela důležité vítězství.

Neapol – Atalanta 2:0

Ve snaze o odčinění zaváhání z minulého kola s Laziem (0:1) vstoupili svěřenci Luciana Spallettiho do zápasu od úvodních okamžiků aktivně. K prvnímu zakončení se po pěti minutách hry dostal domácí Matteo Politano, jehož ránu pohotovým zákrokem vytěsnil brankář Juan Musso pouze na rohový kop. V další nadějné příležitosti se Gli Azzurri ocitli ve 28. minutě, kdy po individuální akci zakončoval Kvaratskhelia. Jeho střelu opět zneškodnil skvělý Musso.

I ve zbylých minutách prvního poločasu měla více ze hry Neapol, žádná z příležitostí celku z jižní Itálie však k úvodní trefě střetnutí nevedla. Oba týmy tak zamířily do šaten za bezbrankového stavu. Poločasová přestávka na obrazu hry příliš nezměnila. Krátce po změně stran se k akrobatickému zakončení přes hlavu dostal Victor Osimhen. Střela nigerijského útočníka ale skončila v náručí pozorného Mussa.

Statistiky zápasu Neapol – Atalanta
Statistiky zápasu Neapol – AtalantaOpta by Stats Perform

Útočné zbraně Gli Azzurri se Bergamu dařilo eliminovat pouze do 60. minuty, kdy po přihrávce Osimhena a nádherné individuální akci rozradostnil domácí diváky Kvaracchelija. Aktivnější byla dál Neapol, k prvnímu zakončení mezi tři tyče se hostující Orobici dostali až v 73. minutě. O čtyři minuty později naději Atalanty na bodový zisk snížil Amir Rrahmani, jehož hlavičku po rohu zastavila až síť. Ve zbytku utkání Partenopei v tempu polevili, i tak navýšili náskok v čele ligy.

Boloňa – Lazio 0:0

Lazio nenavázalo na předchozí sérii tří po sobě jdoucích ligových triumfů. Nejblíže gólu byli Orli krátce před přestávkou, Lukasz Skorupski ale svůj tým nadvakrát podržel. Chrti tak částečně napravili zaváhání z posledního utkání proti Turínu, zatímco hostům hrozí po dohrání kompletního kola pád z příček zajišťujících postup do Ligy mistrů.

Tabulka Serie A
Tabulka Serie ALivesport