Barák má první gól za Fiorentinu, West Ham v EKL bez Součka předvedl obrat

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barák má první gól za Fiorentinu, West Ham v EKL bez Součka předvedl obrat

Aktualizováno
Barák má první gól za Fiorentinu, West Ham v EKL bez Součka předvedl obrat
Barák má první gól za Fiorentinu, West Ham v EKL bez Součka předvedl obratProfimedia
Fotbalový reprezentant Antonín Barák (27) vstřelil první soutěžní gól za Fiorentinu, italský favorit ale na úvod skupiny A Evropské konferenční ligy doma překvapivě jen remizoval 1:1 s RFS Riga. Za lotyšský tým nastoupil další český hráč Petr Mareš (31). Stejný výsledek Kluž v nastavení zachránila na hřišti Ballkani v prvním kole "slávistické" skupiny G.

Barák ve Florencii skóroval v 56. minutě. Sedmadvacetiletý záložník se premiérové trefy za "Fialky" dočkal ve čtvrtém utkání po příchodu na hostování z Hellasu Verona. Fotbalisté RFS vyrovnali čtvrt hodiny před koncem díky Iličovi, na jehož branku už Fiorentina neodpověděla. Zápas rozhodovali čeští sudí v čele s hlavním arbitrem Pavlem Orlem.

Statistiky utkání Fiorentina - Riga

Ballkani v Prištině poslal do vedení v 65. minutě kapitán Thaci, těsně před koncem zápasu srovnal Matias. Kosovský nováček se za týden představí na stadionu Slavie, která dnes od 21:00 vstoupila do soutěže v Turecku proti Sivassporu.

Výsledky Evropské konferenční ligy

Kolín nad Rýnem se v Nice střelecky prosadil jako první v 19. minutě zásluhou Tiggese. Po hodině hry srovnal Delort z pokutového kopu. Hosty od dalších inkasovaných gólů uchránil brankář Schwäbe.

Několik stovek fanoušků Kolína nad Rýnem vniklo asi 45 minut před plánovaných začátkem do kotle domácích. Policisté s pomocí slzného plynu situaci zvládli, ale následně zaútočili ultras Nice. Podle agentury AFP jeden z příznivců spadl z horního bloku tribuny z výšky pět metrů a je ve vážném stavu. Řada dalších ultras utrpěla lehká zranění.

West Ham odvrátil senzační porážku s rumunským FCSB a po obratu zvítězil 3:1. V domácí sestavě nechyběl krajní bek Vladimír Coufal, dalšího reprezentanta Tomáše Součka do zápasu nepustilo zranění. Bukurešťskému mužstvu ve 34. minutě zajistil náskok Cordea, ale "Kladiváři" v poslední půlhodině skóre otočili. Střídající Bowen proměnil penaltu a další góly přidali Emerson a náhradník Antonio.

Fanoušci West Hamu v Londýně uctili památku britské královny Alžběty II., která dnes zemřela v 96 letech, hromadným zpěvem hymny God Save the Queen a bouřlivým aplausem.