Sivasspor – Slavia 1:1. Provod zahodil obrovskou šanci, v závěru nedal penaltu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sivasspor – Slavia 1:1. Provod zahodil obrovskou šanci, v závěru nedal penaltu
Aktualizováno
Slavia veze z Turecka jeden bod. Ale mohly být tři...
Slavia veze z Turecka jeden bod. Ale mohly být tři...
Profimedia
Fotbalisté pražské Slavie získali v úvodním utkání Evropské konferenční ligy po remíze 1:1 bod na hřišti Sivassporu. Ale mohli mít všechny tři, jenže Lukáš Provod (25) v nastaveném čase neproměnil penaltu.

Už po třech minutách hry byli sešívaní blízko brzkému vedení. Dorážku Matěje Juráska však zablokoval jeden z bránících hráčů. O minutu později ale Olayinka obral o míč stopera Aarona Appindangoyého a chladnokrevným zakončením z úhlu pod břevno poslal pražský celek do vedení.

Nigerijský útočník mohl ve 23. minutě přidat druhý zásah, když se pověsil do vzduchu a nikým nehlídaný hlavičkoval směrem na bránu Aliho Sasala Vurala, balon ovšem jen proplachtil okolo levé tyčky. A tak Turci o čtyři minuty později trestali.

Statistiky utkání Sivasspor - Slavia

Max Gradel protancoval hostující obranou a vyslal pas, který si v pokutovém území našel Saba, jenž se štěstím překonal Aleše Mandouse. Do poločasu mohl Slavii vrátit vedení Ibrahim Traóre, jenže po centru z levé strany zakončoval nad břevno.

Asi po hodině hry se na pravé straně dostal k centru David Douděra a našel hlavu střídajícího Ewertona. Brazilec vracel míč do nebezpečného prostoru, avšak Olayinka se do zakončení probojovat nedokázal. Druhý poločas byl na vyložené šance chudší.

Až pár minut před koncem si Slávisté vypracovali neuvěřitelné množství příležitostí, které vyvrcholily penaltovým zákrokem a vyloučením Kadera Keity. Míč si na penaltový puntík připravil Provod, jeho střelu k levé tyči však fantasticky vychytal Vural.

Livesport hráč utkání: Peter Olayinka (Slavia Praha)

Tabulky Evropské konferenční ligy