Úleva v Barceloně. Lewandowski, Raphinha i Christensen mohou nastoupit, Koundé čeká

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Úleva v Barceloně. Lewandowski, Raphinha i Christensen mohou nastoupit, Koundé čeká

Úleva v Barceloně. Lewandowski, Raphinha i Christensen mohou nastoupit, Koundé čeká
Úleva v Barceloně. Lewandowski, Raphinha i Christensen mohou nastoupit, Koundé čekáProfimedia
Finančními problémy zmítanému velkoklubu FC Barcelona se těsně před dnešním vstupem do španělské ligy podařilo zaregistrovat čtveřici nových hráčů včetně hvězdného Roberta Lewandowského (33). Podle informací místních médií jsou způsobilí nastoupit v La Lize vedle německého kanonýra i další útočník Raphinha (25), záložník Franck Kessié (25) a obránce Andreas Christensen (26). Naopak stále čekat musí obránce Jules Koundé (23).

Druhý tým minulého ročníku španělské ligy, který bude v sobotu večer hostit Vallecano, má problémy s registrováním posil kvůli finančním pravidlům La Ligy. Ačkoliv je klub vysoce zadlužený, vedení přes léto vydalo na posily nejvíce peněz z evropských klubů. Barcelona se těžkosti snaží mírnit různými obchodními transakcemi, naposledy prodala společnosti Orpheus Media dalších 24,5 procenta svého produkčního studia, které spravuje dceřiná společnost klubu Barca Studios.

V pátek oznámený obchod za 100 milionů eur (2,5 miliardy korun) navázal na dva týdny starou dohodu s platformou socios.com, která za stejnou částku odkoupila 25 procent. Příchody Koundého, Lewandowského a Raphinhy stály klubovou pokladnu více než 150 milionů eur (více než 3,65 miliardy korun), Christensen a Kessié se stali hráči Barcelony po vypršení smluv u předchozích zaměstnavatelů zdarma.

Preview utkání Barcelona - Vallecano

Až na Koundého nyní mohou všichni v La Lize nastoupit stejně jako útočník Ousmane Dembélé a záložník Sergi Roberto, kteří v létě prodloužili dosavadní smlouvy a potíže s registrací se týkaly i jich. Smlouvu s katalánským klubem o dva roky prodloužil také Nico González (20). Španělský záložník se Barceloně nově upsal až do léta 2026 s výstupní klauzulí ve výši jedné miliardy eur. Okamžitě ale zamířil na roční hostování do Valencie.

Aktuální soupiska Barcelony