Španělky jsou ve finále mistrovství Evropy, vyzvou basketbalistky Belgie

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Španělky jsou ve finále mistrovství Evropy, vyzvou basketbalistky Belgie
Aktualizováno
Španělky slaví postup do finále.
Španělky slaví postup do finále.twitter.com/EuroBasketWomen
O titulu basketbalových mistryň Evropy se v neděli v Lublani rozhodne mezi Španělskem a Belgií, která se do boje o zlato dostala poprvé v historii. Týmu kolem hvězdné Emmy Meessemanové (30) se to povedlo po semifinálovém vítězství 67:63 nad Francií. Soupeř přišel o šanci vylepšit druhé místo z předchozích pěti ročníků šampionátu. Španělské basketbalistky porazily Maďarsko 69:60.

Španělky budou bojovat už o pátý triumf po letech 1993, 2013, 2017 a 2019. Belgie obhajovala bronz, který získala také v roce 2017 na turnaji v Česku.

Meessemanová, jež ve čtvrtfinále proti obhájkyním titulu ze Srbska zaznamenala premiérový triple double v historii ME (15 bodů, 13 doskoků a 10 asistencí), byla nejlepší střelkyní zápasu s 24 body. Tentokrát přidala šest doskočených míčů a pět přihrávek, sekundovala jí s 18 body Julie Vanloová. Oporou Francouzek byla Sandrine Grudaová se 17 body.

Utkání Belgie – Francie 67:63

Španělky dovedla k výhře 27 body Alba Torrensová, Maite Cazorlaová přidala 16 bodů. María Condeová z USK Praha stejně jako ve čtvrtfinále ve španělské sestavě chyběla.

Maďarkám, které postoupily do semifinále přes Česko po chybném rozhodnutí rozhodčích před vítězným košem, nestačilo k úspěchu 13 bodů Ágnes Studerové.

Utkání Španělsko – Maďarsko 69:60