Úvodní čtvrtfinále Evropské ligy se hráčkám USK vyvedlo, Schio porazily 78:60

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Úvodní čtvrtfinále Evropské ligy se hráčkám USK vyvedlo, Schio porazily 78:60

Basketbalistky USK vykročily dobře.
Basketbalistky USK vykročily dobře.Profimedia
Basketbalistky ZVVZ USK Praha vyhrály první čtvrtfinále Evropské ligy nad Schiem 78:60 a sahají po postupu do Final Four. Nejlepší hráčkou českých mistryň byla Australanka Ezi Magbergorová (24), která zaznamenala díky 15 bodům a 10 doskokům double double. Veronika Voráčková (24) přidala 14 bodů. Italskému celku, jemuž chyběla nemocná česká pivotka Julia Reisingerová (25), nepomohlo ani 12 bodů Arelly Guirantestové (26). Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové si mohou zajistit postup ve středu v Itálii. Pokud by prohrály, bude se hrát o týden později rozhodující duel v Praze.

USK Praha – Schio 78:60

Pražanky oplatily Schiu porážku z loňského souboje o třetí místo. Tehdy prohrály po koši v poslední sekundě 56:59. České šampionky mohou postoupit do Final Four posedmé v historii a potřetí za sebou. Největší úspěch zaznamenaly před devíti lety, kdy soutěž vyhrály.

Schio přicestovalo do Prahy s devíti hráčkami a bez Reisingerové, která laboruje se zápalem plic. Domácím chyběla zraněná německá pivotka Nyara Saballyová.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Pražanky měly vydařený úvod a po trojkách Voráčkové, Maite Cazorlaové a Magbegorové vedly 9:2. Hostům nepomohl ani oddechový čas. Hráčky USK ovládly také díky pečlivé obraně první čtvrtinu 25:8, trefily pět trojek.

Ve druhé části Pražanky polevily a Schio začalo manko stahovat. Po tříbodové trefě Guirantesové snížily hostující hráčky na rozdíl deseti bodů 27:37. Do kabin odcházely české mistryně s vedením 40:29. Nejlepší střelkyní domácích byla jedenáctibodová Magbegorová, v italském týmu měla osm bodů Elisa Pennaová.

Hráčky USK zachytily nástup do druhé půle a po bodové sérii 13:2 utekly do vedení 58:36. Čtyři a půl minuty před koncem třetí čtvrtiny ale přišly o kapitánku Teju Oblakovou, jež odstoupila kvůli problémům s kolenem. Před závěrečnou částí vedly Pražanky 63:43. Hned tři jejich hráčky měly dvojciferný počet bodů, Magbegorová navíc zkompletovala double double.

V závěrečné části už české mistryně větší drama nedovolily. Dál držely dvojciferné vedení a nakonec vyhrály o 18 bodů. Na trojky porazily Schio 12:4.

Další výsledky Evropské ligy