Nymburk deklasoval v Evropském poháru Manisu a má v osmifinále první výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nymburk deklasoval v Evropském poháru Manisu a má v osmifinále první výhru

David Collins v akci.
David Collins v akci.Profimedia
Basketbalisté Nymburka porazili ve 2. kole osmifinálové skupiny M v Evropském poháru FIBA doma tureckou Manisu 84:62 a připsali si první výhru poté, co před týdnem prohráli v Zaragoze 79:82. Ty Gordon (25) k tomu pomohl 20 body a osmi asistencemi. Další zápas čeká svěřence trenéra Francesca Tabelliniho 10. ledna doma proti francouzskému celku Gravelines Dunkerque.

Nymburk – Manisa 84:62

Na dvouciferný počet bodů dosáhli v dresu vítězů také Spencer Svejcar (18), Jaromír Bohačík (11) a kapitán Martin Kříž se Sukhmailem Mathonem (oba 10). Bohačík s Křížem měli shodně s devíti doskoky na dosah double double. Nejlepším střelcem poražených byl s 16 body Emanuel Terry.

Nymburk do utkání skvěle vstoupil a vedl 9:0. Soupeř se přiblížil na jediný bod, na to ale domácí zareagovali desetibodovou šňůrou. Ve druhé čtvrtině Nymburk postupně navyšoval rozdíl, po trojce Davida Collinse vedl už o 17 bodů. Stejný náskok měli domácí i přes snahu soupeře v poločase, který zakončili ve vedení 49:32.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Na rozdíl 17 bodů se Nymburk dostal ještě v úvodu třetí čtvrtiny po Gordonově koši, ale další minuty patřily Manise, která se na začátku čtvrté čtvrtiny dostala na rozdíl sedmi bodů. Na to ale zareagoval Nymburk pasáží 12:1 a bylo rozhodnuto. Poslední čtvrtinu Nymburk vyhrál 18:7.

Další výsledky