Nymburk v Zaragoze v Evropském poháru FIBA promarnil vedení a prohrál 79:82

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nymburk v Zaragoze v Evropském poháru FIBA promarnil vedení a prohrál 79:82

Nymburk prohrál o tři body.
Nymburk prohrál o tři body.Profimedia
Basketbalisté Nymburka promarnili v úvodním kole osmifinálové skupiny Evropského poháru FIBA na hřišti Zaragozy čtrnáctibodové vedení a prohráli 79:82. Svěřenci trenéra Francesca Tabelliniho ztratili duel v poslední čtvrtině, kterou prohráli po závěrečné nevydařené sedmiminutovce 14:28. Další utkání čeká bronzový tým uplynulé sezony domácí soutěže příští týden doma proti turecké Manise.

Zaragoza – Nymburk 82:79

Středočechům nepomohlo ve Španělsku ani 17 bodů Američana Jitauriouse Gordona. Domácí celek táhl Mark Smith, který byl s 20 body nejlepším střelcem zápasu. Nymburk si připsal v tomto ročníku soutěže teprve druhou porážku.

Nymburk nastoupil po náročném sedmnáctihodinovém přesunu. Kvůli zpožděním a zrušeným letům dorazil do Zaragozy až dnes ráno a zrušil i dopolední trénink.

Osmnáctinásobní čeští šampioni zahájili utkání bojovně. Zaragoza sice v první čtvrtině vedla dvakrát o sedm bodů, Nymburku se ale podařilo ve druhé části od stavu 21:27 osmibodovou šňůrou vývoj otočit. Do poločasové přestávky šli hosté s těsným mankem 41:42. Nejlepším střelcem domácích byl s 11 body Dejan Kravič, v dresu Nymburka měl osm bodů Thomas Bell.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Svěřenci kouče Tabelliniho ve druhé půli zlepšili obranu. Ve třetí čtvrtině povolili soupeři dvanáct bodů, sami jich nastříleli 24 a před závěrečnou částí měli 11 bodů k dobru. Vedle Bella se rozstřílel také Gordon.

V poslední části Nymburk zvýšil po trojce Jaromíra Bohačíka vedení až na 75:61 a zdálo se, že získá po pěti triumfech v základní skupině i první úspěch v osmifinálové části. Závěrečná sedmiminutovka však českému týmu nevyšla.

Zaragoza se díky šňůře 12 bodů vrátila na dostřel a za podpory fanoušků dokonala sedmačtyřicet sekund před koncem po smeči Lucase Langarity obrat. Nymburk v posledních šesti minutách dal jen čtyři body a utkání ztratil.