První porážka v Evropském poháru FIBA. Nymburk podlehl doma v prodloužení Bahcesehiru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

První porážka v Evropském poháru FIBA. Nymburk podlehl doma v prodloužení Bahcesehiru

Thomas Bell z Nymburka a Muhammed Baygul z Bahcesehiru v utkání Evropského poháru FIBA.
Thomas Bell z Nymburka a Muhammed Baygul z Bahcesehiru v utkání Evropského poháru FIBA.Profimedia
Basketbalisté Nymburka podlehli doma tureckému Bahcesehiru 91:96 po prodloužení a ve čtvrtém utkání Evropského poháru FIBA poprvé neuspěli. V čele skupiny D mají stejně jako jejich přemožitel na kontě tři výhry a jednu porážku, ale mají horší vzájemnou bilanci, protože v Istanbulu zvítězili před třemi týdny 89:88.

Nymburk – Bahcesehir 91:96p

Nymburk téměř celý zápas prohrával, ale čtyři sekundy před koncem základní hrací doby jej dostal Ondřej Sehnal trojkou do vedení 80:77. Hosté však vyrovnali po tříbodovém koši Axela Bouteilleho a v nastavení domácím sebrali možnost vybojovat v předstihu postup do osmifinále. Další zápas čeká tým trenéra Francesca Tabelliniho za týden na hřišti černohorského Mornar Baru.

Nejlepším střelcem poražených byl se 16 body Spencer Svejcar. Dvouciferný počet bodů zaznamenali také David Collins (15), Ty Gordon (12) a Jaromír Bohačík s Thomasem Bellem (oba 12). Na straně vítězů zazářil 25 body Bouteille a double double si připsal Tyler Cavanaugh, autor 23 bodů a 10 doskoků.

Tabulka skupiny D.
Tabulka skupiny D.Livesport

Nymburk vedl až do úplného závěru základní hrací doby v utkání jen třikrát v úvodní čtvrtině a vždy to bylo po trojkách Bohačíka. Následně Bahcesehir unikl devítibodovou šňůrou a na startu druhé čtvrtiny měl poprvé desetibodový náskok.

Ve třetí čtvrtině měli domácí dvakrát i nejvyšší manko v utkání 12 bodů, ale čtvrtou desetiminutovku ovládli. Od stavu 61:72 předvedli desetibodovou sérii, pak dvakrát vyrovnali stav a čtyři sekundy před koncem otočil na 80:77 Sehnal. Bouteille poslal zápas do prodloužení a v něm už kralovali hosté.

Výsledky Evropského poháru FIBA