Boston potvrdil svou nadvládu, famózní obrat LeBronových Lakers nakonec zmařil Irving

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boston potvrdil svou nadvládu, famózní obrat LeBronových Lakers nakonec zmařil Irving

Jayson Tatum z Bostonu a Giannis Antetokounmpo z Milwaukee bojují o míč.
Jayson Tatum z Bostonu a Giannis Antetokounmpo z Milwaukee bojují o míč.AFP
Basketbalisté Bostonu se po ojedinělém výpadku v minulém zápase vrátili v NBA na vítěznou vlnu těsným úspěchem 119:116 nad Milwaukee Bucks. Lídr tabulky Východní konference potvrdil svou pozici nejlepšího celku soutěže. V nejnapínavějším utkání zmařil Dallas neuvěřitelný comeback inspirovaný LeBronem Jamesem (38) a porazili Los Angeles Lakers 104:101.

Boston – Milwaukee 119:116

Celtics se v pondělí rozloučili se šestizápasovou vítěznou sérií poté, co ztroskotali na Charlotte. Ve středečním utkání v TD Garden však zajistili, aby se nic podobného proti Giannisi Antetokounmpovi a hostujícím Bucks neopakovalo. Už v první čtvrtině převzali kontrolu nad zápasem, brzy vedli 10:0 a rozhodli o svém vítězství. 

Jaylen Brown z vítězného celku nastřílel 26 bodů a podpořil ho Jayson Tatum, který skončil s bilancí 23 bodů, 11 doskoků a čtyř asistencí. Kristaps Porzingis přidal 21 bodů, ostatně dvojciferný počet jich zapsalo hned sedm hráčů Bostonu.

Celtics si tak udrželi neporazitelnost na domácí palubovce. "Prostě týmové úsilí. Odrazili jsme se od posledního zápasu a přeskupili síly," řekl Tatum. "Někdy potřebujete prohrát, abyste se znovu soustředili. Líbí se mi, jak jsme začali. V závěru se jim podařilo utéct, jsou dobrý tým, ale my jsme zareagovali ve čtvrté čtvrtině."

Los Angeles Lakers – Dallas 101:104 

Lakers jen těsně nedokončili pozoruhodný comeback z 20bodového manka proti Dallasu v Los Angeles. Na začátku závěrečné části prohrávali 71:91 a jejich naděje nebyly nijak valné. Pak však zvedl jejich prapor James a 16 body pomohl týmu dostat se do vedení 101:99.

Do konce utkání v tu chvíli zbývalo něco málo přes minutu. Jamesův bývalý spoluhráč z Clevelandu Kyrie Irving však zachránil hosty trojkou, kterou vrátil Dallasu vedení 102:101, a poté přidal dva trestné hody a zpečetil vítězství.

Irving nasbíral 28 bodů, Luka Dončič přidal dalších 30. James, který v posledních vteřinách minul tříbodový pokus, jímž by si vynutil prodloužení, zapsal 26 bodů.

Vyloučení od neoblíbeného sudího

Návrat Chrise Paula do Phoenixu v dresu Golden State skončil pro hvězdného hráče v závěru druhé čtvrtiny vyloučením po hádce s neoblíbeným rozhodčím. Osmatřicetiletý rozehrávač, jenž se se Scottem Fosterem v minulosti už několikrát střetl a opakovaně ho dlouhá léta kritizuje za jeho styl pískání, dostal v závěru poločasu dvě technické chyby a musel do šaten. Domácí Suns nakonec vyhráli 123:115.

Paul se do Phoenixu vrátil poprvé od letního přestupu. Necelou půlminutu před koncem druhé čtvrtiny se pustil do dlouhé diskuse s Fosterem, po níž inkasoval první technickou. Zatímco rozhodčí od něj odcházel, 12násobný účastník Utkání hvězd za ním nepřestával pokřikovat. Foster se otočil a udělil mu druhé napomenutí, která znamenalo okamžité vyloučení.

Vzteklého Paula pak museli od rozhodčího držet dál členové lavičky Warriors, než hráč zamířil do šaten. Technickou chybu pak dostal i trenér hostů Steve Kerr.