Dallas ukořistil první zápas v semifinále NBA, Minnesotu přetlačil po divokém závěru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dallas ukořistil první zápas v semifinále NBA, Minnesotu přetlačil po divokém závěru

Dvoubodový koš Kyrieho Irvinga ze čtvrté čtvrtiny.
Dvoubodový koš Kyrieho Irvinga ze čtvrté čtvrtiny.Profimedia
Finále Západní konference NBA rozehráli lépe basketbalisté Dallasu, na hřišti Minnesoty i díky 33 bodům Luky Dončiče (25) či 30 bodům Kyrieho Irvinga (32) vyhráli 108:105. Vyrovnané utkání, v němž žádný ze soupeřů nevedl dvouciferným rozdílem, rozhodl právě Dončič košem z odskoku přes obránce 49 sekund před koncem. Deset sekund před sirénou Timberwolves snížili, na zvrat už ale síly ani čas neměli.

Minnesota – Dallas 105:108

Zatímco Dončič nasbíral 19 bodů ve druhém poločase a z toho 15 v závěrečné čtvrtině, Irving měl za první půli na kontě už 24 bodů. "Držel nás ve hře. Nebýt Kyrieho, prohrávali bychom pravděpodobně o dvacet. Pak jsme si vyměnili role, musel jsem mu po zbytek zápasu trochu pomoct," uvedl Dončič.

"Důležité bylo, že jsme nezačali panikařit. Věřili jsme si, ať se dařilo, nebo ne," pochvaloval si trenér Mavericks Jason Kidd, jehož celek ještě tři a půl minuty před koncem ztrácel čtyři body. Utkání ovšem dovedl k vítězství a vůbec poprvé pod Kiddem uspěl v úvodním střetnutí série play off.

T-Wolves, kteří odehráli utkání pouze v osmičlenné rotaci, táhl Jaden McDaniels s 24 body, přičemž minimálně 20 bodů nasbíral potřetí za sebou. Anthonyho Edwardse udržela hostující obrana pouze na 19 bodech, 11 doskocích a osmi asistencích a Karl-Anthony Towns zůstal na 16 bodech, když trefil jen šest z 20 střel.

Dallas celkově střílel s úspěšností přes 49 procent, naopak Minnesota pod 43 procent, ačkoli trefila 18 trojek oproti šesti hostů. Zahodila ale také sedm šestek z 18 a Dallas byl i lepší na doskoku (48:40) a v bodech zpod koše (62:38). "Musíme být lepší hlavně v těch rozhodujících okamžicích, kdy se rozhoduje o výsledku," uvedl trenér Chris Finch.

Po klíčovém Dončičově koši netrefil Towns dva trojkové pokusy, po útočném doskoku ale Naz Reid snížil deset sekund před koncem na dvoubodový rozdíl. Poté Irving proměnil obě šestky, na druhé půli Mike Conley sekundu před koncem jen jednu ze tří. Na potenciálně vyrovnávací trojku se nedostalo. Série bude v pátek pokračovat druhým zápasem, který se uskuteční opět v Minneapolis.

Pavouk play off NBA