Detroit v NBA vyměnil Bogdanoviče do New Yorku, stěhuje se také Schröder

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Detroit v NBA vyměnil Bogdanoviče do New Yorku, stěhuje se také Schröder

Bogdanovič se stěhuje z Detroitu.
Bogdanovič se stěhuje z Detroitu.AFP
Nejslabší tým NBA Detroit se v rámci výměny hráčů s newyorskými Knicks vzdal svého druhého nejlepšího střelce Bojana Bogdanoviče (34). S chorvatským křídlem se podle ESPN stěhuje do třetího nejlepšího týmu Východní konference i rozehrávač Alec Burks (32). Pistons za oba střelce s více než čtyřicetiprocentní úspěšností z tříbodové vzdálenosti získali před dnešním koncem přestupního období čtveřici Quentin Grimes, Evan Fournier, Malachi Flynn a Ryan Arcidiacono a také dvě volby v druhém kole draftu. V dalším trejdu odešel mistr světa Dennis Schröder (30) z Toronta do Brooklynu.

Čtyřiatřicetiletý Bogdanovič v této sezoně v 28 odehraných zápasech zaznamenal v průměru 20,2 bodu. V NBA bude hrát za šestý klub, dříve působil také v Brooklynu, ve Washingtonu, v Indianě a Utahu.

Burks je o dva roky mladší, v Detroitu na rozdíl od chorvatského spoluhráče nepatřil do základní sestavy a v 43 utkáních dosáhl průměru 12,6 bodu. Za Knicks už hrál před příchodem do Detroitu a celkem prošel v lize sedmi kluby; nastupoval také za Utah, Cleveland, Sacramento, Golden State a Philadelphii.

Z kvarteta rozehrávačů putujících opačným směrem se v této sezoně prosadil nejvíce třiadvacetiletý Grimes. Francouz Fournier, stříbrný olympijský medailista z her v Tokiu, dosud zasáhl jen do tří utkání.

Stěhuje se také Schröder

Schröder, který byl na MS v Asii vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje, před sezonou podepsal v kanadském klubu dvouletou smlouvu na 26 milionů dolarů. V NBA už působil v šesti týmech, před působením v Raptors hrál za Atlantu, Oklahomu, Los Angeles Lakers, s nimiž si vloni při druhém angažmá zahrál ligové semifinále, Boston a Houston. V Torontu Schröder odehrál 51 zápasů s průměry 13,7 bodu a 6,1 asistence, v poslední době ale ztratil místo v základní sestavě.

Pětatřicetiletý Thaddeus Young se vrací k Nets po sedmi letech. V NBA odehrál přes 1100 utkání s průměrem 12,4 bodu, ale v posledních čtyřech sezonách se nedostal přes sedm bodů na zápas.

Třicetiletý Spencer Dinwiddie za dvě sezony v Brooklynu odehrál všech 74 zápasů v základní sestavě, v tomto ročníku si drží průměr 12,6 bodu a 6 asistencí na zápas. Působil také v Detroitu, Washingtonu a Dallasu.