Krejčí po problémech s palcem poprvé nastoupil za Iowu, k výhře jí pomohl pěti body

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčí po problémech s palcem poprvé nastoupil za Iowu, k výhře jí pomohl pěti body

Vít Krejčí ještě v dresu Atlanty.
Vít Krejčí ještě v dresu Atlanty.Profimedia
Vít Krejčí (23) má za sebou první utkání v nové sezoně, před kterou neúspěšně usiloval o místo na soupisce Minnesoty a pokračování v NBA. V prvním utkání v dresu Iowa Wolves v nižší zámořské soutěži G-League přispěl pěti body a šesti asistencemi k vítězství nad Greensboro Swarm 121:92. Na palubovce strávil 19 minut.

Iowa – Greensboro 121:92

Rodák ze Strakonic dosud nehrál kvůli zranění palce, se kterým se podrobil operaci. Zmeškal kvůli tomu 14 zápasů Iowy, která má bilanci šesti vítězství a devíti porážek a je pátá v Centrální divizi.

Krejčí odehrál dvě sezony NBA, do které se prosadil jako pátý český basketbalista. V první sezoně nastoupil v dresu Oklahomy ke 30 utkáním a měl průměr 6,2 bodu a 23 minut. Za Atlantu v minulém ročníku odehrál 29 zápasů a na palubovce strávil v průměru necelých šest minut s průměrem 1,2 bodu.

V září český reprezentant podepsal zkušební kontrakt s Minnesotou, i kvůli zranění levé ruky však nastoupil do jediného přípravného zápasu proti Dallasu. Následně se nevešel na soupisku a klub ho umístil na seznam volných hráčů. Krejčí pak zamířil do spřáteleného klubu Iowa Wolves.

Výsledky G-League