James se přiblížil k překonání hranice 40 tisíc bodů, souboj nováčků ovládl Wembanyama

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
James se přiblížil k překonání hranice 40 tisíc bodů, souboj nováčků ovládl Wembanyama
James je velmi blízko k překonání hranice 40 tisíc bodů.
James je velmi blízko k překonání hranice 40 tisíc bodů.Profimedia
Nejlepší střelec historie NBA LeBron James (39) se v zámořské basketbalové lize přiblížil na rozdíl pouhých devíti bodů k hranici 40 tisíc. V domácím utkání proti Washingtonu, které jeho Los Angeles Lakers vyhráli 134:131 po prodloužení, jich velezkušený hráč nastřílel 31 a při dosavadním sezonním průměru přes 25 bodů na zápas lze očekávat, že milník překoná v sobotním duelu s mistrovským Denverem znovu před svými fanoušky.

LA Lakers – Washington 134:131

Diváci už ve čtvrtečním utkání freneticky prožívali každý bod hvězdného basketbalisty. Zatím se ale James, který v minulé sezoně vystřídal v čele historických statistik legendárního Kareema Abdula-Jabbara (38.387 bodů), zastavil na čísle 39 991.

Svůj dosud poslední bod přidal James z trestného hodu, kterým stanovil konečné skóre. Nedlouho předtím klíčovou trojkou vyrovnal ztrátu z úvodu nastaveného času a obrat dokonal vzápětí po jeho asistenci Anthony Davis, se 40 body nejlepší střelec zápasu. Lakers si připsali další vydřenou výhru den po velkém obratu v derby proti Clippers, ve kterém v poslední čtvrtině prohrávali o 21 bodů.

"Tohle je těžká liga. Po včerejším vítězství jsme čelili mladému a bojovnému týmu, který hraje hlavně tvrdě a rychle, takže nám trvalo 53 minut, než jsme to zvládli," konstatoval James, jehož tým si upevnil deváté místo ve Východní konferenci. Wizards dali v prodloužení jen pět bodů a po třinácté porážce za sebou zůstali nejhorším týmem ligy.

San Antonio – Oklahoma 132:118

V San Antoniu v souboji hvězdných nováčků domácí Victor Wembanyama předčil Cheta Holmgrena z Oklahoma City a Spurs slavili výhru 132:118. Francouzský talent k tomu přispěl 28 body, 13 doskoky, 7 asistencemi a 5 bloky. Pivot Thunder si také nevedl zle a nastřádal 23 bodů, 7 doskoků a 5 finálních pasů, jeho spoluhráč Shai Gilgeous-Alexander byl s 31 body nejlepším střelcem zápasu.

Další zápasy

Rozehrávač Golden State Stephen Curry dal zapomenout na předchozí zápas, ve kterém za celý první poločas nedokázal skórovat, a v hale newyorských Knicks měl už v hlavní přestávce na kontě double double za 17 bodů a 10 doskoků. Na konci měl bilanci 31-11 a Warriors zvítězili 110:99. "Každý zápas je jiný, rozhodně mi nevadilo, že dnes jsem byl v pohodě a dařilo se," řekl zkušený ostrostřelec.

Atlanta bez Trae Younga neměla šanci v Brooklynu, kde prohrála vysoko 97:124. Domácí vedl Cameron Johnson s 29 body a sedmi trojkami. Vít Krejčí se do sestavy Hawks opět nedostal, o den dříve byl ale na hřišti v nižší G-League při výhře College Park 100:82 nad Clevelandem. Zaznamenal 9 bodů, 7 doskoků a 4 asistence.

V první repríze loňského finále Denver i bez zraněného Jamala Murrayho porazil Miami 103:97. V dresu obhájců titulu si připsali double double Michael Porter za 30 bodů a 11 doskoků a Nikola Jokič, který k 18 bodům a 11 doskočeným míčům přidal 7 asistencí.

Kompletní výsledky NBA