Krejčí znovu zkusí štěstí v NBA. Je zpátky v Atlantě, podepsal dvoucestnou smlouvu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Krejčí znovu zkusí štěstí v NBA. Je zpátky v Atlantě, podepsal dvoucestnou smlouvu
Vít Krejčí už za Atlantu hrál v minulé sezoně.
Vít Krejčí už za Atlantu hrál v minulé sezoně.Profimedia
Vít Krejčí (23) získal znovu angažmá v NBA. Český reprezentant podepsal dvoucestnou smlouvu s Atlantou, za kterou hrál v minulé sezoně. Hawks to oznámili na svém webu bez bližších podmínek kontraktu.

Před aktuálním ročníkem NBA Krejčí neúspěšně usiloval o místo na soupisce Minnesoty. Poté se přesunul do týmu Iowa Wolves, za který odehrál první zápas v nižší zámořské soutěži G-League až ve čtvrtek. Předtím se zotavoval po operaci palce na levé ruce.

Rodák ze Strakonic má za sebou dvě sezony NBA, do které se prosadil jako pátý český basketbalista. První rok strávil v Oklahoma City a poté byl hráčem Atlanty, která se v srpnu vzdala jeho služeb.

Před příchodem Krejčího opustil tým stejně starý křídelní hráč Miles Norris, jenž měl dvoucestnou smlouvu. Norrise angažovala Atlanta v červenci, v NBA však nedraftovaný hráč příležitost nedostal.

Krejčí prošel draftem v roce 2020 jako 37. hráč v pořadí. Vybral si ho Washington, který ho ihned vyměnil do Oklahomy City. V dresu Thunder odehrál ve své první sezoně v NBA 30 utkání a měl průměr 6,2 bodu a 23 odehraných minut. Za Atlantu v minulém ročníku nastoupil v 29 zápasech, na palubovce strávil v průměru necelých šest minut a měl průměr 1,2 bodu.

Atlanta, jejíž hlavní hvězdou je rozehrávač Trae Young, figuruje na desátém místě Východní konference s bilancí 12 vítězství a 15 porážek.

Krejčí je pátým českých basketbalistou, který se prosadil do NBA. Před ním v elitní lize hráli Jiří Zídek mladší, Jiří Welsch, Jan Veselý a Tomáš Satoranský.

Program NBA