Minnesota dál kraluje NBA, tentokrát nedala šanci Memphisu. Leonard zazářil 41 body

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Minnesota dál kraluje NBA, tentokrát nedala šanci Memphisu. Leonard zazářil 41 body

Minnesota zvítězila i na palubovce Memphisu.
Minnesota zvítězila i na palubovce Memphisu.Profimedia
Basketbalisté Minnesoty Timberwolves zvítězili na palubovce Memphisu 127:103 a šestou výhrou v řadě si znovu upevnili první místo v NBA. V tabulce Západní konference drží náskok tří výher na Oklahomu City, která zvítězila 138:136 po prodloužení nad Golden State. Z favoritů zaváhal obhájce titulu Denver, jenž prohrál 106:114 s Houstonem a připsal si už třetí porážku za sebou.

Memphis – Minnesota 103:127

Minnesota předvedla v Memphisu opět velmi dobrý výkon a postupně si vybudovala náskok až 26 bodů. A to i přesto, že hlavní hvězda týmu Anthony Edwards musel už po pár minutách odstoupit kvůli naražené kyčli. Nahradil ho Troy Brown a blýskl se 20 body. Karl-Anthony Towns přidal 24 bodů a Rudy Gobert 16 bodů a 20 doskoků.

"To je síla našeho týmu. Máme body rozložené na celý tým. Máme hodně hráčů, kteří jsou schopni hrát a skórovat a jsme nesobecký tým. A k tomu ta naše obrana," řekl Gobert.

Denver – Houston 106:114

Houston si dosud všechny výhry připsal v domácím prostředí, venku byl neškodný s osmi porážkami v řadě. Jenže v Denveru to dokázal zlomit a překvapivě vyhrál. V průběhu vedl až o 25 bodů. Nuggets se ještě pokusili zápas zdramatizovat, šest minut nedovolili soupeři skórovat a šňůrou 18:0 se v poslední čtvrtině vrátili do hry. Houston už ale výhru ubránil.

"Nechtěli jsme být poníženi. Byli jsme zády u zdi a bojovali jsme. Jen je škoda, že jsme takto nehráli od začátku a ne jen na konci," řekl k závěrečnému náporu Nikola Jokič, který zaznamenal v dresu Denveru 23 bodů a 16 doskoků. Za Houston dali 26 bodů Fred VanVleet a 25 bodů Jalen Green.

Oklahoma – Golden State 138:136p

Velké drama se šťastným koncem viděli fanoušci v Oklahoma City, kde se v duelu s Golden State hrála vyrovnaná bitva. Nejprve vedli Warriors, pak získali navrch domácí a v koncovce mohly uspět oba celky. Hosty táhl tradičně Steph Curry, který pět minut před koncem měl na kontě jen 14 bodů, ale pak dal 10 bodů v koncovce a dalších deset přidal v prodloužení. Ani to ale Warriors nestačilo.

Osm sekund před koncem totiž proměnil všechny tři trestné hody Chet Holmgren, poslal zápas do prodloužení a v něm Thunder kolektivním výkonem přestříleli Curryho. Shai Gilgeous-Alexander měl 38 bodů, Jalen Williams 28. Curry dal za hosty 34 bodů, Klay Thompson dvaadvacet.

Další zápasy

Střelcem večera byl Kawhi Leonard, který 41 body dotáhl Los Angeles Clippers k výhře 117:103 nad Utahem. Vytvořil si tak osobní maximum sezony. Nejlepší střelec ročníku Joel Embiid řídil výhru Philadelphie nad Atlantou 125:114, zapsal 38 bodů a 14 doskoků.

Druhý nejlepší střelec Luka Dončič pak 32 body a 10 asistencemi táhl Dallas k výhře 125:112 v Portlandu. Hvězdný nováček Victor Wembanyama sice neodvrátil další porážku San Antonia 112:121 se Chicagem, ale blýskl se 21 body a 20 doskoky.

Kompletní výsledky zápasů NBA