Oklahoma porazila lídra NBA Boston, Embiid ozdobil návrat po zranění triple doublem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Oklahoma porazila lídra NBA Boston, Embiid ozdobil návrat po zranění triple doublem

Joel Embiid zaznamenal při návratu na palubovku triple double.
Joel Embiid zaznamenal při návratu na palubovku triple double.Profimedia
Basketbalisté Oklahoma City Thunder zvítězili v úterním utkání NBA doma nad lídrem soutěže Bostonem 127:123. Po pátém úspěchu v řadě se přiblížili v Západní konferenci k první Minnesotě na rozdíl jediné výhry. Pivot Philadelphie Joel Embiid si i po čtyřzápasové pauze zaviněné zraněním udržel formu a při triumfu Sixers nad Chicagem 110:97 zaznamenal triple double za 31 bodů, 15 doskoků a 10 asistencí.

Oklahoma – Boston 127:123

Thunder výhrou nad Bostonem ukázali, že mají možná aktuálně nejlepší formu ze všech týmů. Vyhráli osm z posledních devíti zápasů, přičemž dvakrát v tomto období porazili úřadující šampiony z Denveru, jednou druhý nejlepší tým ligy Minnesotu a také Los Angeles Clippers, kteří do té době měli šňůru devíti vítězství.

Proti Celtics rozhodli ve třetí čtvrtině, ve které nastříleli 40 bodů a začali budovat náskok. Soupeř sice v závěru zabral a ještě zápas zdramatizoval, ale domácí trestnými hody výhru uhájili. Shai Gilgeous-Alexander k tomu přispěl 36 body, Bostonu nestačilo ani 34 bodů a 10 doskoků Kristapse Porzingise a 30 bodů a 13 doskoků Jaysona Tatuma. Celtics prohráli po šesti výhrách a teprve posedmé v sezoně.

Philadelphia – Chicago 110:97

Na Silvestra Philadelphia podlehla Chicagu o 13 bodů, o dva dny později o 13 vyhrála. Rozdíl byl v přítomnosti Embiida, nejlepšího střelce soutěže. Pivot Philadelphie vynechal čtyři zápasy kvůli zranění kotníku, ale tentokrát už byl opět postrachem obrany a popatnácté za sebou dal přes 30 bodů, což je klubový rekord. Sixers pomohl vydařený začátek, protože Sixers vyhráli první čtvrtinu 43:18 a postupně si vypracovali vedení až o 31 bodů.

"Dnes jsme se utkali s jiným týmem než před dvěma dny. Embiida totiž nemůžete bránit jeden na jednoho, ale musíte se všemi pěti hráči," řekl trenér Chicaga Billy Donovan. "Vypadal dobře, jen kondičně na tom po té pauze nebyl dobře. Ale to dožene. Takový zápas mu jistě pomůže," komentoval trenér Philadelphie Nick Nurse výkon týmové hvězdy při sedmém triple doublu v kariéře.

Další výsledky NBA

Golden State Warriors zvítězili 121:115 nad Orlandem i díky 36 bodům Stephena Curryho. O překvapení se postarali Charlotte Hornets, kteří ukončili sérii 11 porážek a zvítězili v hale Sacramenta 111:104. Terry Rozier k tomu přispěl 34 body, Miles Bridges přidal 27. Kings nestačilo 30 bodů De'Aarona Foxe a 23 bodů a 19 doskoků Domantase Sabonise.